Es reactiva al Congrés la comissió que ha d’avaluar la derivada andorrana de l’‘Operació Catalunya’

Una vegada l’arc parlamentari espanyol ha arribat a una relativa calma, dimarts la mesa i els portaveus de l’òrgan legislatiu posen fil a l’agulla per establir el marc d’investigació sobre l’actuació de la ‘policia patriòtica’ i el ministeri d’Interior del govern Rajoy

Comentaris

Una imatge del Congrés dels Diputats, a Madrid.
Una imatge del Congrés dels Diputats, a Madrid. ARXIU

Després que a Catalunya s’hagi ja format govern i aquest hagi començat a rodar, a Madrid torna una relativa normalitat parlamentària. Almenys, suficient per tornar a posar sobre la taula un aspecte que afecta molt directament Andorra. I és que es reactiva la comissió d’investigació aprovada al Congrés per analitzar les actuacions del ministeri d’Interior dels governs que va presidir Mariano Rajoy i, al mateix moment, les intervencions de la denominada ‘policia patriòtica’.

Després d’un temps d’aturada, la mesa del parlament espanyol i la junta de portaveus de la comissió d’investigació de la coneguda com a ‘Operació Catalunya’ es reuniran dimarts per tornar a posar fil a l’agulla al treball parlamentari, que té una part directament relacionada amb el que va ser l’atac a la sobirania del Principat o el que és el mateix, la derivada andorrana d’una operació que va acabar suposant l’enderrocament de BPA i Banco Madrid amb el convenciment i l’afany d’atacar l’independentisme català.

En principi, tots els socis del govern de Pedro Sánchez estan d’acord, en aquest cas, a impulsar la investigació sobre la política promoguda pel PP per intentar frenar l’auge del sobiranisme català. Certament, els equilibris són molt fràgils en no poques matèries, però Sánchez sap que si vol continuar gaudint del suport de Junts, una de les qüestions cabdals és que s’aclareixi la denominada ‘Operació Catalunya’ amb la derivada andorrana inclosa. I, dimarts, s’haurien de començar a establir les regles del joc de la investigació. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending