Així s’han pronunciat a través d’un comunicat que, defensen, és “coherent amb la visió històrica” de la formació. Així, en primer lloc, Liberals “es reafirma en la nostra defensa de la transparència de la gestió pública”. Aquesta, afirmen, ha de ser “total”, ja que “és un element fonamental de la nostra democràcia i llibertat individual, principis liberals inalienables”. I ha d’incloure, òbviament, “l’accés per part dels ciutadans de les dades relatives als sous i retribucions dels càrrecs polítics”.
Per altra banda, però, la formació recorda que “la mateixa llibertat individual també reposa en la garantia de la protecció de les dades personals de tots els ciutadans”. I aquesta, entenen, ha de ser “regulada per un seguit de normes i protocols que s’han d’observar degudament”. Per tant, defensen que “en un entorn digital encara vulnerable, hi ha clarament definits els canals i les fonts d’informació on obtenir dades públiques, com són, en aquest cas, les retribucions dels càrrecs públics i polítics”.
És a dir, per un costat Liberals entén que els sous d’un conseller general han de ser públics. Per l’altre, però, venen a posar en relleu que la forma com es va acabar coneixent quina era la retribució de Costa no era correcta. Equidistància de manual.