Ensenyat posa en relleu que la visita del secretari d’Estat de la Santa Seu va ser positiva en aquest sentit i que, ara, “hi ha voluntat” per trobar una solució. Això sí, aquesta “no la podem imposar” des de les autoritats sinó que cal consensuar-la. I, en aquest punt, recorda que “s’està fent feina”.
En aquest procés, de fet, considera que tramitar una proposició de llei com l’anunciada per Concòrdia no seria bo. “Crec que és un error”, afirma, tot remarcant el respecte que, com a síndic, té per les iniciatives dels grups. Tot i això, avança que “hi vull parlar; els vull dir que deixin avançar la negociació”, ja que es mostra convençut que “entre tots aquesta llei la farem”.
El que té clar és que el procés a seguir ara ha de ser “discret”. I, per tant, amb calma. “L’evidència que el Vaticà està implicat porta al fet que les coses s’hagin de fer tranquil·les, amb serenor i amb el temps necessari”, ha argumentat. I avisa que “en altres reformes, potser sí que podem imposar-nos, com ara si toquem competències dels comuns, ja que aquests tenen l’opció del Constitucional”. Amb aquesta, cal ser més curós.
“No podem imposar la nostra voluntat”, adverteix. També defensa que “és un tema seriós i requereix una negociació freda, serena i a porta tancada”.
Cal recordar que, ara fa uns dies, Concòrdia va anunciar que tenia un esborrany avançat d’aquesta llei. Amb ella, es despenalitzaria qualsevol avortament fins a la catorzena setmana de gestació, independent del motiu. També es preveien terminis més llargs per casos com la violació o el perill de vida per a la mare. La intenció era seguir treballant el text per tramitar-ho en un futur, però no en un temps breu.
Comentaris (14)