Jordana ha recordat, “sense cap voluntat de fer polèmica però sí de deixar les coses clares”, que es va acordar, “amb consens”, treballar en el cas cada dimecres. I que calia establir un calendari mínim abans de començar a escoltar compareixents. El primer dimecres que s’hauria pogut començar a citar tècnics de la CASS, ha recordat el president del grup parlamentari, hauria estat l’1 de maig, que és festiu. Per tant, com que no hi havia disponibilitat per part d’alguns parlamentaris d’alterar l’agenda, s’ha hagut de començar a citar el personal de la CASS el 8 de maig.
Jordi Jordana ha recordat també que totes les parts van convenir com d’important era disposar del forensic, de l’auditoria realitzada per Deloitte, abans de començar a citar tècnics i comandaments de la CASS. I, per ara, la parapública no ha tramès l’informe. I no ho ha fet, recorda, perquè en una carta enviada aquest mateix dijous el president del consell d’administració de la Seguretat Social, Marc Galabert, adverteix que la informació tramesa amb anterioritat, sense haver estat anonimitzada, ha aparegut al lloc web de Concòrdia “posant en risc la protecció de dades personal”.
A més, ha indicat Jordana, també hi va haver un debat sobre el caràcter públic o privat de les compareixences. Demòcrates era del parer que totes les aparicions dels compareixents havien de ser o públiques o privades, mentre que la resta de les formacions a la minoria parlamentària es declinaven per fer-les a porta tancada o a porta oberta en funció de la naturalesa del compareixent. Finalment, davant el desacord s’hauria imposat el criteri demòcrata.
Perquè per molt que alguns dels citat no tinguin rellevància pública, “el cas sí que és d’interès públic. I si volem transparència i no facilitar informacions esbiaixades, és millor que es pugui accedir a totes les compareixences i es pugui escoltar l’exposició de tothom”.