Decepció a Concòrdia i Andorra Endavant per la no compareixença d’Espot per Grifols

Amb matisos i per separat, Escalé i Montaner coincideixen en afirmar que quan un projecte de tanta magnitud falla és el màxim responsable i principal defensor qui n’ha de donar les explicacions oportunes

Cerni Escalé i Carine Montaner en compareixences al Consell General.
Cerni Escalé i Carine Montaner en compareixences al Consell General. CONSELL GENERAL

Que finalment el cap de Govern, Xavier Espot, no comparegui davant la comissió legislativa d’Economia, com pretenia el grup parlamentari socialdemòcrata i com Demòcrates ha refusat, ha causat certa decepció entre els dos altres grups ‘grans’ de l’oposició parlamentària, Concòrdia i Andorra Endavant. Amb matisos, certes diferències i, per separat, els líders de les dues formacions, Cerni Escalé i Carine Montaner, consideren que davant el fiasco d’un projecte de tanta magnitud, hauria de ser el màxim responsable governamental i principal defensor de l’aterratge de Grifols qui donés les explicacions oportunes. 

Concòrdia havia donat suport a la petició del PS i creu que representant com representen les tres principals formacions a l’oposició al Consell el 60% dels vots de les darreres eleccions, Espot els hauria d’haver tingut més en compte. La principal formació de l’oposició estarà “a la compareixença que finalment faran la ministra de Salut i la d’Economia”. Però “el cap de Govern hauria de comparèixer per explicar que vol aprendre dels seus errors”, segons Escaler.

Susanna Vela i Pere Baró durant la compareixença per donar compte de les decisions de la comissió d'Economia.

Relacionat

El PS lamenta que Espot “s’amagui darrere de les ministres” per no haver d’explicar el ‘cas Grifols’

El líder parlamentari de Concòrdia recorda que el de Grifols “és un projecte fallit més, no per falta d’atractiu del país, sinó per una gestió que no ha estat adequada. Pensem que el cap de Govern ha d’explicar què ha succeït i quina és l’orientació per a atreure la inversió estrangera d’alt valor afegit que no està arribant”. Per a Escaler, “el cas de Grifols confirma que l’estratègia d’obertura econòmica de Demòcrates està sent fallida. Ha provocat l’encariment del cost de vida sense oferir la creació de nous llocs de treball o estimular nous sectors econòmics. Necessitem restringir la inversió especulativa d’una vegada per totes i les solucions que aporta el Govern allarguen el problema. Cal determinar per a quins sectors específicament es presenten facilitats i blindar la resta”, ha conclòs un Escaler que, planerament diu, que no es presenti a la compareixença Espot està “molt malament”.

Mentrestant, Carine Montaner indica que “des d’Andorra Endavant ens sorprèn molt que el cap de Govern no comparegui davant de la comissió legislativa. Per què? Perquè és ell qui va firmar el pacte de socis amb Grifols, és ell qui va promocionar el projecte, és ell qui va presentar el projecte a aquesta reunió pública en el seu moment, és ell qui va contestar totes les preguntes parlamentàries pel tema Grifols. El projecte no es farà i Espot no donarà cap explicació. I envia la senyora Marsol i la senyora Mas a donar explicacions quan no eren ministres a la legislatura passada”

Marsol parla amb el president del grup demòcrata, Jordi Jordana, abans de la sessió del Consell.

Relacionat

Demòcrates passa la ‘patata calenta’ de donar explicacions sobre Grifols a Mas i Marsol

Montaner afirma que “nosaltres pensen que un líder ha de donar la cara, ha de donar explicacions, que quan es fa s’ha d'explicar el perquè es fa i quan no es fa s’ha d'explicar el perquè no es fa”. La líder d’Andorra Endavant deixa clar que “nosaltres estem satisfets que el projecte no es faci, tenint en compte el pacte de socis amb Grífols que ens havia firmat, un pacte denunciat per nosaltres mateixos a la Batllia, que havíem demanat la nul·litat del pacte, perquè justament aquest pacte no respectava la llei vigent en el seu moment”.  Montaner deixa clar que nosaltres “havíem vist moltes irregularitats”. La presidenta del grup parlamentari d’Andorra Endavant indica que “també havíem alertat en el seu moment de l’endeutament important de Grifols i que podia justament ser un problema a nivell del projecte. En tot cas, tot el que vam dir ha passat i estem satisfets que el projecte no es faci. Per a Andorra hagués sigut un problema molt gran”.

Comentaris

Trending