Cop de força demòcrata a Escaldes amb aval del comitè parroquial a la llei òmnibus

La qüestió de l’habitatge va centrar la primera de les reunions que l’executiva nacional fa amb els grups locals

Reunió del comitè demòcrata.
Reunió del comitè demòcrata. DEMÒCRATES

El comitè parroquial d’Escaldes ha estat l’elegit pel cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot, per ser el primer amb què es reuneix l’executiva nacional. La direcció taronja va acordar fa algunes setmanes posar en marxa una roda de contactes amb els grups locals per prendre el pols del partit sobre determinades qüestions. Espot va mobilitzar aquest dilluns al vespre un bon nombre de militants escaldencs, en una de les reunions més multitudinàries en mesos. Un cop de força per avalar -encara que amb matisos- la llei òmnibus, una de les qüestions estrella que es van tractar.

Segons diverses fonts consultades, assistents a l’acte, el comitè presidit per Sandra Tomàs, de la qual Espot en va excusar la seva absència per motius logístics personals, el comitè va servir, “com és normal”, per fer “el punt de qüestions d’actualitat política parroquial i estatal”. I la qüestió de l’habitatge i la llei òmnibus va centrar gran part de la trobada, que no va ser gaire llarga. Quant a les temàtiques parroquials que es van posar sobre la taula, el projecte Caldes o l’aparcament comunal a la zona del Falgueró van ser dues de les qüestions.

demòcrata
Alguns dels assistents a la reunió del comitè demòcrata escaldenc.

Espot, acompanyat per membres de l’executiva com Ester Vilarrubla o la titular de Cultura i Esports, Mònica Bonell, va interessar-se entre els presents, diversos amb càrrecs institucionals, per les sensacions que suscita la llei òmnibus. El líder demòcrata, en certa manera, pretenia saber quins parers, quines opinions hi ha al carrer, quin coneixement es té de la llei i dels impactes que pot suposar. “Es va compartir una mica les sensacions que suscita aquesta llei en l’ampli espectre ideològic demòcrata”, han explicat algunes fonts. “Hi ha opinions variades” però “cap veu dissonant. I si hi era, no es va exposar”.

Aspectes com l’acord d’associació amb la UE i el possible referèndum, un potencial avançament electoral o el relleu d’Espot pràcticament no es van ni tocar

En tot cas, reiteren les fonts consultades, “clarament s’imposa la idea de que sigui com sigui s’han de prendre mesures respecte la complexa temàtica de l’habitatge. Més encara com un sentiment popular força evident i clar”. I en altres termes també s’ha explicat que “mesures com la cessió temporal d’habitatge van una mica més enllà de l’ideari” de la formació demòcrata però que en l’escenari actual cal adoptar si no es vol que la problemàtica s’agreugi més encara i s’enquisti fins a una situació de no retorn.

Aspectes com l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) es van passar molt alt per alt, o gairebé no es van ni tocar. I tampoc no es va tractar ni del referèndum, ni d’un possible avançament electoral ni tampoc de començar a analitzar la successió d’Espot, membre també del comitè escaldenc i que no podrà optar com a candidat a cap de Govern en el següent procés electoral. Sí que es van posar sobre la taula qüestions de caràcter més parroquial com el projecte Caldes o l’aparcament comunal del Falgueró.

En aquest sentit, segons les diverses fonts consultades, es va posar de relleu que encara no està del tot clara la finalització de les obres que s’han anat fent a la part alta d’Escaldes i, menys encara queda, el cost de tot plegat. O aquesta és la sensació que es té en el comitè, al qual aquest dilluns hi van assistir els consellers comunals Gabriel Guerrero i Gemma Bofarull. També es va indicar que les obres de l’aparcament comunal del Falgueró van amb retard respecte del que s’havia anunciat.

Comentaris (6)

Trending