Els contraris a l’acord d’associació furguen en els diners destinats al pla de comunicació

Concòrdia i Andorra Endavant aprofitaran la sessió de control de la setmana vinent per demanar explicacions a Govern pels diners destinats a accions per apropar el conveni a la ciutadania, no amagant que són crítics amb aquesta despesa

Comentaris

Cerni Escalé i Carine Montaner en compareixences al Consell General.
Cerni Escalé i Carine Montaner en compareixences al Consell General. CONSELL GENERAL

La sessió de control a Govern prevista per a dijous de la setmana vinent servirà als dos partits que, fins ara, s’ha mostrat contraris a l’acord d’associació per pressionar l’executiu en aquesta matèria. En concret, tant Concòrdia com Andorra Endavant posaran el dit a la nafra de les despeses que es preveuen per a la campanya de comunicació de cara al referèndum. Durant el ple, també s’abordaran qüestions d’habitatge o la implementació de la llei del català.

Així, Cerni Escalé reclama que es concretin les actuacions que es planteja Govern dur a terme durant els pròxims mesos, amb relació a la campanya de comunicació de l’acord . El líder de Concòrdia avisa que considera “un problema democràtic greu” el fet que s’utilitzin fons públics per promoure el conveni “obviant una part important dels impactes que aquest comportarà”. També lamenta que s’hagin invertit centenars de milers d’euros en informes i estudis que després no s’han fet públics i recorda que “ha compromès ja més d’un milió d’euros per comunicar l’acord d’Associació, tot contractant una empresa que es troba en judici per frau electoral a Espanya”.

Per la seva banda, la presidenta del grup parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, recorda que el mateix executiu va reconèixer que preveu gastar 1,2 milions d’euros entre 2024 i 2025 per comunicar l’acord a la ciutadania. Per això, es demana per què “s’ha prioritzat” aquesta tasca en lloc de “d’encomanar a grans gabinets d’experts en matèria d’estudis d’impacte sectorials demanats per diferents sectors d’activitat econòmica”.

De moment, la sessió ja té nou preguntes a l’ordre del dia. Des de Concòrdia també es demana per la implementació de la Llei del català. Així, Escalé vol saber quines accions ha dut a terme Govern pel que fa a la comunicació institucional des que es va aprovar el text i quants expedients sancionadors s’han obert des de l’abril. En aquest sentit, des de la formació es defensa que “s’han de redoblar esforços” per complir el text en vigor i oferir eines als nouvinguts que volen aprendre l’idioma oficial.

Una pantalla anunciant alguna de les accions sobre la difusió de l'acord d'associació.

Relacionat

Pressupost d’1.250.000 euros en comunicació sobre l’acord d’associació entre el 2024 i el 2025

Des de la formació, Maria Àngels Aché també demana pel desplegament d’accions del pla nacional sociosanitari per a la gent gran, aprovat a finals de l’any 2022. En concret, vol saber quines accions ha desplegat el Govern, des de l’inici d’aquesta legislatura, per tal de reforçar el suport a totes aquelles persones que tenen cura de familiars dependents. D’aquesta manera vol destacar la importància d’un suport integral i imprescindible per a les famílies que assumeixen aquesta responsabilitat, contribuint, així, al seu benestar social i a la qualitat de vida.

Un altre tema important en la sessió serà l’habitatge. Des d’Andorra Endavant es demana tant per les ajudes al lloguer com per la previsió de recaptació un cop es pugui implementar de forma correcta l’impost sobre els pisos buits així com pel nombre de propietaris estrangers amb habitatges buits al país. La formació, via Marcos Monteagudo, també s’interessa pel pla d’accions i mesures per millorar la seguretat ciutadana del Pas de la Casa.

Comentaris (2)

Trending