Concòrdia titlla de “tímida” la llei òmnibus i presenta una cinquantena d’esmenes

El conseller general Pol Bartolomé demana per si Govern té comptabilitzats els reagrupaments familiars irregulars

Comentaris

Els consellers generals de Concòrdia al Consell General.
Els consellers generals de Concòrdia al Consell General. Concòrdia

El grup parlamentari de Concòrdia ha presentat una cinquantena d’esmenes a la Llei per al creixement sostenible i dret a l’habitatge. Tot i que el termini s’ha allargat tres setmanes per la pròrroga que ha demanat Andorra Endavant, la formació les ha entrat aquest divendres “tenint en compte la transcendència del text”. Assenyalen que aprofitaran aquest temps per reunir-se amb els actors econòmics i socials i no descarten afegir més modificacions. Per la seva part, el conseller general, Pol Bartolomé, ha entrat una pregunta escrita sobre els reagrupaments familiars irregulars.

La formació liderada per Cerni Escalé considera la llei òmnibus “és tímida pel que fa als títols relatius a la inversió estrangera en immobles, a la immigració i sobre els tributs de l’especulació immobiliària”. Per aquest motiu, confia en transaccionar el màxim nombre d’esmenes en el treball en comissió. El detall de les modificacions el presentarà el pròxim dimarts.

Durant les tres setmanes de marge que tenen fins que s’acabi el nou termini de presentació d’esmenes, els consellers generals del grup parlamentari mantindran reunions amb els agents econòmics i socials i no descarta introduir nous canvis.

REAGRUPAMENTS

D’altra banda, el conseller general Pol Bartolomé ha entrat una pegunta escita demanant si l’executiu té comptabilitzades totes les persones reagrupades que es troben en una situació irregular al país. En aquest sentit, demana quines mesures preveu per redreçar aquesta problemàtica, sobretot pel que fa als menors d’edat. A més, vol saber quins són els obstacles, segons el Govern, impedeixen la regularització de les persones reagrupades, preguntant si l’enduriment dels requisits econòmics ha pogut influir-hi.

Relacionat amb la llei òmnibus, que preveu reduir els terminis mínims de residència per reagrupament d’un any a tres mesos, el parlamentari demana com  preveu evitar que s’incrementi el nombre de persones reagrupades en situació irregular.

Comentaris (4)

Trending