Concòrdia s’interessa per saber quines mesures té Andorra per afrontar una DANA com la de València

La consellera general Maria Àngels Aché formula tot un seguir de preguntes en relació als protocols existents al país davant de situacions d’emergència extraordinària

Comentaris

La consellera general de Concòrdia Maria Àngels Aché.
La consellera general de Concòrdia Maria Àngels Aché. CONCORDIA

Concòrdia pretén saber de quines mesures i protocols disposa Andorra per fer front, si malauradament mai fos el cas, un desastre com el que està sent el pas de la DANA, sobretot, per la comunitat valenciana. I, en generals, de quins mitjans es disposa per afrontar situacions d’emergència extraordinària.

Arran dels efectes devastadors que ha provocat el temporal DANA a la província espanyola de València, la consellera general Maria Àngels Aché ha formulat diverses qüestions relacionades amb la temàtica, ja que Andorra no està exempta de patir desastres naturals com el citat. Només cal recordar els aiguats que va viure el país l’any 1982, ara just farà 42 anys. Aché argumenta que el canvi climàtic està provocant fenòmens meteorològics extrems i que cada vegada poden ser més freqüents, segons alerten els experts de l’Organització Meteorològica Mundial. 

Per això, la consellera general de Concòrdia vol saber, en primer lloc, quins plans d’emergència s’apliquen, en l’actualitat, per garantir la seguretat en situacions d’emergència no ordinàries, tal com preveu la Llei qualificada de protecció civil, i mentre no es disposa dels reglaments específics. Per exemple, com s’actuaria en el cas d’inundacions com les de València o, també, en el cas d’un terratrèmol d’una freqüència sísmica que provoqués danys importants. En aquest sentit, demana al Govern quins plans específics ha previst desenvolupar i en quins terminis. 

En segon lloc, Maria Àngels Aché vol conèixer en quin estat es troba el desenvolupament dels mapes de riscos i si existeix, actualment, una tipificació de les zones de perill. A més, també s’interessa per l’estat del pla territorial nacional de protecció civil i dels plans territorials comunals. Finalment, pel que fa a recursos (ja siguin professionals, materials, d’infraestructures...), la consellera general demana si són suficients els que es disposa en l’actualitat, per gestionar una situació d’emergència extraordinària. I alhora, aprofita per preguntar, també, sobre els canals de comunicació que s’estableixen, en el cas d’una emergència, per tal de fer arribar tota la informació a la ciutadania.

Comentaris (17)

Trending