La comitiva de Pedro Sánchez ocuparà una desena d’habitacions a l’Hermitage de Soldeu

El president espanyol arribarà des de la Seu en helicòpter durant la jornada d’aquest divendres, probablement a primera hora de la tarda, per fer una estada privada a Andorra amb el Mundial de BTT com a esquer després d’una gira africana 

Pedro Sánchez ha estat de gira per l'Àfrica aquests darrers dies.

La família del president espanyol, Pedro Sánchez, arriba aquest divendres a Andorra per fer una estada privada amb els Mundials de BTT com a esquer. Sánchez i fins i tot la seva esposa, Begoña Gómez, són uns grans aficionats a aquest esport. El polític socialista el practica sempre que pot, que no és gaire sovint. El seguici que acompanya la família presidencial espanyola -també es traslladen al Principat les seves dues filles- ocuparà una desena d’habitacions a l’hotel Hermitage de Soldeu.

Aparentment, tant Sánchez com Gómez coneixen perfectament les instal·lacions de l’establiment de més alt nivell dels que ostenta el Grup Calbó. El president espanyol hi va fer estada, com a mínim, durant la Cimera Iberoamericana que es va celebrar a Andorra. I la seva dona, segons fonts coneixedores dels moviments de la parella, ja hi hauria passat uns quants dies de forma anònima i privada l’estiu passat. Ara, els Sánchez Gómez vindrien a Andorra amb uns amics. Entre els uns i els altres i alguns assistents i l’escorta privada assignada per l’Estat espanyol, la comitiva estarà integrada per entre quinze i vint persones, que són les que s’estaran a l’Hermitage en les deu habitacions indicades.

Una de les suites de l'Hermitage.

Els responsables de l’hotel de Soldeu ja fa dies que treballen per tenir-ho tot a punt. Sense anar més lluny, durant la jornada d’aquest dijous es van estar fent diversos treballs al tomb de l’establiment i, entre altres, els darrers dies han acudit a l’establiment, per exemple, el director de la policia, Bruno Lasne. La policia andorrana col·laborarà en garantir la seguretat de la comitiva. Però tot plegat ha de ser d’una forma molt discreta. De fet, en ser un viatge privat, no hi ha agenda oficial. Això no treu, però, que Sánchez no estigui exposat.

Al contrari, el relaxament que espera poder tenir el president espanyol seguint les competicions més destacades del programa del Mundial de BTT que es fan aquest cap de setmana ha d’anar conjugat amb un increment de la intensitat i l’atenció de l’entorn de seguretat de Sánchez. Perquè un pugui estar relaxat, els altres s’hauran d’esforçar més s’hi cap. I el fet que hi hagi molta tensió en l’arena política espanyola fa que s’hagin d’adoptar totes les mesures de seguretat hagudes i per haver. I que pràcticament no transcendeixi res de res fins al darrer moment.

En ser una visita privada no hi ha cap agenda oficial i, d’entrada, no es preveu cap reunió, almenys formal, amb representants polítics andorrans. D’entrada, tant el cap de Govern, Xavier Espot, com el síndic general, Carles Ensenyat, estan de vacances

Sánchez, que ha fet una gira oficial aquests darrers dies per diversos països africans amb l’objectiu de trobar mà d’obra per a diversos sectors de l’economia espanyola que tenen dificultats per trobar personal, té previst arribar durant la jornada d’aquest divendres. En principi ho hauria de fer a primera hora de la tarda. Però no hi ha res clar del tot. Volarà fins a la Seu amb el Falcon oficial de president o amb un jet privat i, després, des de l’aeroport de Montferrer es traslladarà directament a Soldeu en helicòpter. 

Per dins del Principat -i essencialment pels seus desplaçaments entre Soldeu i Pal- usarà el cotxe oficial de president espanyol que s’haurà traslladat fins a Andorra per carretera. I que no apareixerà en escena fins poc abans que tingui lloc l’arribada oficial de Sánchez al Principat. Com s’ha dit, no hi ha cap agenda oficial i, d’entrada, no es preveu cap reunió, almenys formal, amb representants polítics andorrans. D’entrada, tant el cap de Govern, Xavier Espot, com el síndic general, Carles Ensenyat, estan de vacances. 

No es descarta, però, que Sánchez mantingui oficiosament alguna trobada, per exemple, amb persones de l’entorn de l’expresident català Carles Puigdemont per mirar de rebaixar certes tensions i continuar assegurant el suport de Junts al PSOE i, per tant, que l’actual govern espanyol pugui tirar endavant amb el format i els suports que ho ha fet els darrers temps.