Bartumeu fustiga la comunicació que s’està fent sobre l’acord d’associació amb la UE

“Creiem que és un enorme error polític persistir en una direcció comunicativa que concentra en la secretaria d’Estat la defensa de la bondat del pacte”

Jaume Bartumeu en una reunió del pacte d'Estat amb representants governamentals.
Jaume Bartumeu en una reunió del pacte d'Estat amb representants governamentals. sfga

L’excap de Govern i representant de Progressistes-SDP al pacte d’Estat sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), Jaume Bartumeu, ha dedicat paraules d’allò més dures a la línia comunicativa que s’està duent a terme des de la secretaria d’Estat que dirigeix Landry Riba si es vol que el referèndum sobre dit acord acabi tenint més suports que detractors. En unes observacions trameses fins i tot per escrit durant la darrera reunió del pacte d’Estat, l’excap de Govern es va mostrar molt taxatiu.

En efecte, tot deixant clar que parlava només en nom propi i de la formació de la qual n’és un dels caps visibles, es lamenta des d’SDP que s’hagin trigat més de dos mesos a celebrar una trobada del pacte d’Estat. “No entenem, ni podem compartir, que s’hagi trigat nou setmanes en convocar una reunió del pacte (la del 16 de juliol era puntual i destinada a escolta la presentació de l’estudi d’impacte)”.

“No s’entén perquè mentrestant, durant aquestes nou setmanes, la secretaria d’Estat ha seguit unilateralment i a pinyó fix la seva comunicació a la qual els participants del pacte hem assistit com a espectadors”, es diu en l’aportació feta per Progressistes en la reunió del passat 31 de juliol i que, més enllà del que es llegís o es digués verbalment, es va facilitar per escrit. I es va indicar que “tot el que diré avui s’ha de rebre, entendre, i en tot cas acceptar, com una aportació positiva al resultat final recercat per tots en el marc de l’esperit i la lletra del pacte”.

I després de la queixa de les nou setmanes sense comunicació, sense ser convocats, vaja, l’aportació de Progressistes-SDP manté que “creiem que és un enorme error polític persistir en una direcció comunicativa que concentra en la secretaria d’Estat la defens de la bondat de l’acord. És una estratègia que porta al fracàs de la consulta”. “I també és un error pensar que els altres -en tot cas nosaltres- acceptarem el paper d’observadors passius que tàcitament ens ha estat assignat aquestes darreres setmanes.”

Comentaris (3)

Trending