Espot es reunirà amb Aragonès aquest divendres a Andorra amb la candidatura dels Jocs 2030 de fons

Els dos mandataris ja es van trobar el passat mes de juliol a Barcelona i a l'agenda hi figura la proposta transnacional per a Patrimoni Mundial de la UNESCO o els projectes a la Comunitat de Treball dels Pirineus

Comentaris

Aragonès i Espot en la trobada del passat mes de juliol.
Aragonès i Espot en la trobada del passat mes de juliol. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès es reuniran aquest divendres a Andorra la Vella. Els dos mandataris ja es van mantenir una trobada el passat mes de juliol a Barcelona, després de 12 anys sense reunions d'aquest nivell La visita d'Aragonès arriba després de saber-se que Andorra no formarà part d'eventual candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern 2030.

Espot i Aragonès repassaran els convenis entre Andorra i Catalunya en matèria de salut i el de la importació i exportació de residus per a la valorització energètica. En el cas de la salut, la pandèmia ha posat de manifest la importància de la complementarietat dels serveis sanitaris als dos costats de la frontera. La dinamització de l'àrea pririnenca serà un altre eix ja que Andorra i Catalunya formen part de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), que té l'objectiu principal de millorar la qualitat de vida dels seus habitants a través de la cooperació transfronterera.

Les dues parts tenen diversos projectes en marxa i destaca especialment,  el de la candidatura transnacional per a Patrimoni Mundial de la UNESCO, que inclou 12 monuments: 10 situats a Andorra –set esglésies, dues zones arqueològiques i un monument civil–, el conjunt catedralici de la Seu d’Urgell i el Castell de Foix, a França.  Aquests edificis són testimonis d'una història i una realitat úniques, teixides ininterrompudament a tres bandes entre el poble d’Andorra, els bisbes d’Urgell i els comtes de Foix -reemplaçats posteriorment pels reis de França i altres representants fins arribar als presidents de la República Francesa - al llarg de l’últim mil·lenni. Són la clau per explicar com les col·lectivitats medievals andorranes van preservar un territori i unes institucions que encara defineixen l’Andorra del segle XXI.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending