Una delegació d’experts del Consell d’Europa ha visitat el Principat per copsar de primera mà les polítiques i les iniciatives que hi ha al país al voltant de la joventut. L’objectiu principal és que facin arribar un primer esborrany a finals d’any, entre octubre i novembre, amb recomanacions per començar a treballar amb el Pla Nacional de la Joventut d’Andorra (PNJA).
En aquest sentit, la ministra d’Afers Socials, Igualtat i Joventut, Judit Pallarès, tot i assegurar que “encara és molt aviat per saber quines seran aquestes recomanacions”, sí que ha avançat que un dels punts on, molt probablement hauran de treballar, serà per “tenir un marc legal específic que comenci a determinar certs aspectes de competències compartides i com treballar amb els nostres joves” o una participació més gran dels joves en la vida social i política del país, entre altres aspectes.
Dues jornades al país on han mantingut trobades amb els punts joves dels comuns, el carnet jove, el Fòrum Nacional de la Joventut, els sectors joves dels partits polítics o tècnics del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, així com de Cultura i Esports o Afers Exteriors.
Per la seva part, la presidenta del Comitè Director per la Joventut del Consell d’Europa, Miriam Teuma, ha volgut destacar tota la tasca feta fins a l’actualitat en matèria de joventut, però ha encoratjat a “una millor coordinació, reflexió i treball conjunt” per aconseguir fer molts més progressos pels joves del país. De fet, aquest és el segon pla nacional d’Andorra que rep l’assessorament del Consell d’Europa. El primer ha estat el Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència (PNIA), que actualment es troba en el procés final de redacció.