Andorra Endavant vol prohibir que els consellers generals rebin salaris dels grups parlamentaris

La formació liderada per Carine Montaner presentarà dues propostes per millorar el Reglament del Consell General per “lluitar contra l’amiguisme i per la bona governança dels diners públics”

Els consellers generals d'Andorra Endavant al seu escó. CONSELL GENERAL

Andorra Endavant vol introduir una sèrie de canvis en el Reglament del Consell General, que al seu entendre tenen per objectiu lluitar contra l’amiguisme i per la bona governança dels diners públics. Entre les millores que el grup parlamentari vol introduir és que els consellers generals no puguin rebre sous ni dietes dels grups parlamentaris, sinó que sigui directament Sindicatura qui ho aprovi i en faci el pagament. També proposa prohibir que els parlamentaris que tinguin empreses es presentin a concursos públics.

La formació liderada per Carine Montaner presentarà dues grans propostes per tal “d’assegurar una major transparència i integritat del funcionament del Consell General”. Una d’elles passa perquè els consellers tinguin prohibit rebre dietes i salaris del seu grup parlamentari. Aposten perquè “només siguin abonades amb la justificació i l’aprovació de Sindicatura assegurant que responen a despeses reals i justificades”.

El segon canvi vol prevenir “el tràfic d’influències i possibles conflictes d’interessos”. Per aquest motiu, demanaran que els parlamentaris que tinguin empreses no puguin presentar-se a concursos públics durant el temps del seu mandat. “Aquesta mesura s'impulsa per garantir la transparència i evitar situacions en què els consellers puguin aprofitar el seu càrrec per obtenir avantatges en contractacions públiques, reforçant així la confiança de la ciutadania en les institucions”, remarquen des d’Andorra Endavant.