Andorra Endavant reclama a l’‘Espot intervencionista’ que se sotmeti a una qüestió de confiança

La formació liderada per Carine Montaner no descarta buscar suports per promoure una moció de censura vist el descontent que hi ha entre els demòcrates i Ciutadans Compromesos

Carine Montaner, al centre de la imatge, durant la sessió de control d'aquest dijous al Consell General.
Carine Montaner, al centre de la imatge, durant la sessió de control d'aquest dijous al Consell General. CONSELL GENERAL

Andorra Endavant reclama al cap de Govern, Xavier Espot, que se sotmeti a una qüestió de confiança si pensa continuar tirant endavant “polítiques intervencionistes” com a parer de la formació liderada per Carine Montaner ho són totes aquelles anunciades la setmana passada al tomb del combat del problema de l’habitatge. Montaner no descarta, en cas que Espot no posi el càrrec damunt la taula, de buscar els suports necessaris per promoure una moció de censura. 

“Pensem que el cap de Govern hauria de presentar una qüestió de confiança a la cambra per comprovar si té legitimitat per continuar o no”, ha indicat la líder d’Andorra Endavant visiblement molesta amb els anuncis fets els darrers dies en relació a qüestions referides amb la gestió del parc immobiliari, de la inversió estrangera i altres capítols similars. Montaner parla d’un “context d’intervencionisme excessiu”.

La consellera general, una de les polítiques a l’oposició més punyents davant de segons quins temes, s’ha referit al “descontentament de la classe política en general i de gent dins de la casa demòcrata”. Montaner manté que si Espot “té la valentia suficient” vist que, manté, més enllà de formacions adversàries, fins i tot entre demòcrates o Ciutadans Compromesos hi ha un profund malestar, hauria de posar a prova la seva “legitimitat per continuar”.

La presidenta d’Andorra Endavant ha exposat que en cas que Espot no faci el pas, i sempre que “no rectifiquin”, en relació a les decisions de Govern exposades la darrera setmana, es planteja promoure una moció de censura. Per poder-la promoure necessitaria el suport de tres consellers més, atès que la moció l’ha d’impulsar una cinquena part dels parlamentaris. I perquè un eventual procés de moció de censura prosperi caldria que aquesta rebés la majoria absoluta dels vots al Consell General. En canvi, amb el suport d’una majoria simple n’hi ha prou perquè el cap de Govern mantingui la confiança.

Comentaris (20)

Trending