Andorra Endavant lamenta que “no tinguem encara una mínima llei redactada” sobre el cànnabis

Carine Montaner troba “increïble” que s’hagin invertit ja 100.000 euros en estudis sobre la matèria i tot i amb això no hi hagi cap regulació sobre la taula

Carine Montaner durant una intevenció al Consell General. CONSELL GENERAL

Andorra Endavant lamenta que amb tants diners com s’han invertit fins ara en estudis “no tinguem encara una mínima llei redactada” sobre el cànnabis. “És increïble”, afirma la presidenta de la formació i líder del grup parlamentari, Carine Montaner, que després d’haver pagat quatre encàrrecs per un valor total de 100.000 euros encara no hi hagi cap proposta legislativa en ferm sobre la taula.

“Molts estudis i pocs resultats”, exemplifica Montaner, que més enllà de deixar clar que el seu grup mai no ha demanat que es reguli el cànnabis recreatiu, considera que amb el que s’ha gastat fins ara l’administració central en estudis analítics sobre el sector del cànnabis ja s’haurien pogut fer quatre lleis “complertes”.

Fórmula per fer encaixar la producció de cànnabis, les normes UE i que els pagesos en treguin profit

I és que segons la parlamentària, Andorra Endavant es va interessar per elaborar una proposta de llei complerta sobre la matèria però un gabinet jurídic de prestigi els demanava 25.000 euros. “Per això vam optar per fer una llei genèrica i deixar en mans del Govern els reglaments que la desenvolupéssim. No té els mateixos mitjans un govern que un grup parlamentari de tres membres”, ha remarcat Montaner, que espera que a partir d’ara s’acceleri la redacció del marc legal sobre el cànnabis.