Andorra Endavant s’interessa per si el Govern podria aplicar l’acord amb la UE de forma provisional

La formació liderada per Carine Montaner avisa que no permetrà que “una decisió de tal transcendència sigui presa de manera precipitada o sense el degut consens social i polític”

Comentaris

Els tres parlamentaris d'Andorra Endavant: Marcos Monteagudo, Carine Montaner i Noemí Amador.
Els tres parlamentaris d'Andorra Endavant: Marcos Monteagudo, Carine Montaner i Noemí Amador. ANDORRA ENDAVANT

El grup parlamentari Andorra Endavant reclama saber si el Govern, donat el cas, podria arribar a aplicar l’acord d’associació amb la Unió Europea de forma provisional aprofitant els mecanismes que el propi pacte permet. Aquest és un escenari que es podria arribar a plantejar, si l’executiu encapçalat per Xavier Espot volgués, sempre que el pacte amb Europa acabés sent un conveni mixt, que dilataria molt més tot el procés.

La formació liderada per Carine Montaner considera “alarmant que el Govern pugui estar tan convençut de les bondats d’aquest acord que no descarta la seva aplicació provisional, una mesura que ens sembla profundament preocupant, atès que això suposaria evitar el debat i la consulta amb la ciutadania andorrana”. En un comunicat, Andorra Endavant, que recorda que ara mateix la legislació no permet posar en marxa l’acord, troba “inconcebible que no es faci una consulta democràtica al poble andorrà”.

Des d’Andorra Endavant “defensem un procés transparent, on es respectin tant els drets dels ciutadans com les normatives vigents, i no permetrem que una decisió de tal transcendència sigui presa de manera precipitada o sense el degut consens social i polític”. La formació remarca que “el futur d’Andorra i la seva relació amb la Unió Europea mereixen una anàlisi rigorosa i, sobretot, una participació activa de tot el país”.

Comentaris

Trending