Andorra Endavant furga en la controvertida contractació de la comunicació sobre el referèndum UE

El conseller general Marcos Monteagudo reclama al Govern que detalli com s’ha seleccionat la consultora AMT Comunicació per difondre aspectes relatius a l’acord d’associació i aconseguir que la ciutadania s’hi adhereixi

AMT Comunicació ja va assessorar el Govern per la Cimera Iberoamericana.

El conseller general d’Andorra Endavant Marcos Monteagudo reclama al Govern que aclareixi les circumstàncies en les quals s’hauria contractat la consultora espanyola AMT Comunicació per tal de dissenyar l’estratègia comunicativa sobre l’acord d’associació d’Andorra i la Unió Europea (UE) i que s’encarregui de la difusió de tot allò relatiu al referèndum que al seu dia s’haurà de fer per decidir si la ciutadania aprova el pacte amb Europa.

En una pregunta entrada a tràmit parlamentari, Monteagudo reclama “una explicació detallada sobre aquest procés” davant “la polèmica generada per la contractació d’AMT Comunicació per a la difusió de l’acord d’associació amb la Unió Europea”, tot tenint en compte, a més, que el propietari de la consultora, Álvaro Montoliu, podria estar implicat, manifesta el conseller amb prudència “en un escàndol electoral a la Federació Catalana de Futbol”.

Un escàndol futbolístic a Catalunya esquitxa la comunicació del referèndum sobre l’acord amb la UE

El parlamentari d’Andorra Endavant demana la “confirmació de la contractació” tot indicant  si “és cert que el Govern ha contractat l’empresa AMT Comunicació per a la difusió de l’acord d’associació amb la Unió Europea” i en el cas que sigui així, “des de quan han contractat l’empresa”, per quin import i durant quant temps. També pretén saber Andorra Endavant “quines tasques específiques ha estat contractada AMT Comunicació” i “quin és el cost total que el Govern ha destinat a la comunicació relativa a l’acord amb la UE per a AMT i altres empreses o entitats”. 

Govern deslliga el consultor vinculat a l’escàndol futbolístic català de la comunicació sobre la UE

En aquest mateix sentit se sol·licita “quina és la planificació de les despeses totals de comunicació sobre l’acord amb la UE per als anys 2024 i 2025”, “quines despeses ja han estat pagades fins ara” i “quina és la planificació de despeses per als anys 2024 i 2025”. I finalment se centra en una de les qüestions que ha generat més revolada entre els professionals de la comunicació i el màrqueting del país, el procediment d’adjudicació. Es vol saber si si es va fer adjudicació directa i, si fos el cas, “per quin motiu es va optar per una adjudicació directa sense passar pel principi de concurrència”.

Indignació per la contractació d’una empresa espanyola per a la comunicació sobre l’acord amb la UE

Per Andorra Endavant, tant el procés ara per ara poc transparent com el fet que probablement el màxim responsable de la firma estigui implicat en un cas que està sota investigació judicial a Barcelona, porta a pensar i, especialment “a posar en dubte la idoneïtat d’aquesta empresa per gestionar la comunicació d’un projecte tan rellevant per al país”.