Andorra Endavant denuncia que la llei òmnibus “abocarà el país a una crisi econòmica” i vol parar-la

La formació que lidera Carine Montaner demana quinze dies suplementaris per poder presentar esmenes que modifiquin amb seny l’articulat una vegada hagin acabat la ronda de contactes amb els agents econòmics i socials del Principat

Comentaris

Les conselleres Noemí Amador i Carine Montaner amb representants de la CEA.
Les conselleres Noemí Amador i Carine Montaner amb representants de la CEA. ANDORRA ENDAVANT

Andorra Endavant té clar que l’actual articulat de la llei òmnibus sobre creixement sostenible i habitatge presentat pel Govern “abocarà el país a una crisi econòmica i a la ruïna”. Per això considera que s’hi han d’introduir canvis molt significatius i que està treballant amb el conjunt d’agents econòmics i socials més directament afectats per les mesures proposades per l’executiu. Per tenia temps per fer un treball acurat, la formació liderada per Carine Montaner ha sol·licitat una pròrroga de quinze dies per presentar esmenes. La voluntat última del grup parlamentari és parar la llei.

Montaner ha informat a través d’un comunicat que “les esmenes a l’articulat es presentaran en paral·lel  de l’esmena a la totalitat de rebuig del text tal i com ho vam anunciar fa setmanes”. Però com que el grup parlamentari d’Andorra Endavant és conscient que l’esmena a la totalitat no rebrà el suport suficient de la cambra parlamentària, “per responsabilitat presentarà esmenes a l’articulat per tal de canviar i eliminar articles del text inicial amb l’objectiu de tenir un text final més just i equilibrat per la societat andorrana”.

Aquesta sol·licitud de temps suplementari respon a la necessitat, explica el grup parlamentari, de finalitzar les trobades amb tots els agents econòmics i socials concernits, amb l’objectiu de formular propostes de canvi ben fonamentades al text legislatiu proposat pel Govern. “El projecte de llei òmnibus té un impacte directe en el teixit econòmic i social del nostre país, i des d’Andorra Endavant considerem imprescindible disposar del temps necessari per dur a terme un procés de consulta i diàleg exhaustiu amb totes les parts implicades. Només així podrem garantir que les nostres propostes d’esmena reflecteixin les necessitats i inquietuds de la ciutadania, i contribueixin a la construcció d’un marc legal conforme al respecte dels interessos de tots els sectors afectats. Els equilibris són fràgils i una llei d’aquest tipus pot portar el país en una situació nefasta”. 

Des d’Andorra Endavant reafirmen el seu compromís amb la participació activa en el procés legislatiu. “Continuarem treballant per defensar els interessos de tots els ciutadans i per assegurar que les nostres lleis reflecteixin els valors i aspiracions del conjunt de la societat andorrana.” Andorra Endavant també recorda que ja en anunciar el projecte de llei el mes d’abril per part de diversos responsables governamentals, “ens vam posicionar en contra de llei denunciant una intervencionisme excessiu alertant que les decisions de Govern a nivell de la llei òmnibus no només agreujaran la crisi de l’habitatge amb un efecte contrari al desitjat sinó que també dona una imatge nefasta d’Andorra de país sense seguretat jurídica. Sense cap dubte si no hi ha un canvi de rumb de Govern, Andorra estarà abocada cap a una crisi econòmica portant a la ruïna alguns negocis, i de facto una fugida de treballadors”.

Comentaris (7)

Trending