Andorra Endavant denuncia la mala gestió dels diners públics per a comunicar l’acord amb la UE

El grup parlamentari presidit per Carine Montaner expressa la seva “indignació” amb què el Govern hagi prioritzat més de 1,2 milions d'euros per al 2024 i 2025 en aquest sentit, “mentre deixa de banda qüestions molt més importants i urgents per al país”

Comentaris

Els consellers d'Andorra Endavant, Noemí Amador, Carine Montaner i Marcos Monteagudo.
Els consellers d'Andorra Endavant, Noemí Amador, Carine Montaner i Marcos Monteagudo. CONSELL GENERAL

La formació política d’Andorra Endavant vol reiterar “el seu ferm compromís amb la responsabilitat i el sentit d’estat en la gestió dels recursos públics”, en un moment crucial per al futur del país pel que fa a l’acord d’associació amb la UE. És per això que, des del grup parlamentari, s’ha volgut fer públic un comunicat on, afirmen, “ens veiem obligats a expressar una vegada més el nostre profund descontentament i indignació per la manera en què el Govern d'Andorra està destinant els diners públics, prioritzant més de 1,2 milions d'euros en la comunicació de l'acord d'associació amb la Unió Europea per al 2024 i 2025, mentre deixa de banda qüestions molt més importants i urgents per al país”.

Andorra Endavant, com a formació política, defensa que sempre ha demostrat amb accions la seva preocupació per l’interès general i ha insistit repetidament en la necessitat d'encarregar estudis d'impacte sectorials sobre les conseqüències reals de l’acord amb la UE, una demanda “que ve dels sectors econòmics del país”. L’agrupació política va plantejar aquesta qüestió del cost del pla de comunicació fa setmanes, pensant que seria d’un import important mitjançant la pregunta escrita del conseller Marcos Monteagudo i, segons explica el comunicat, la resposta del Govern va confirmar la por d’Andorra Endavant: el Govern va reconèixer aquesta despesa “exorbitant” en comunicació d’1,2 milions d’euros pel 2024 i 2025.

En aquest context, la seva presidenta, Carine Montaner, ja ha advertit que portarà aquesta preocupació de nou al ple del Consell General en la sessió de dijous vinent amb una pregunta ben clara: “Com justifica el Govern haver destinat aquesta quantitat a comunicació en lloc de prioritzar l'elaboració d'estudis d'impacte sectorials?”. Des del grup parlamentari també han elaborat una sèrie de qüestions perquè siguin respostes per l’executiu. En aquest sentit, AE es pregunta “com pot ser que, davant un acord d’aquesta magnitud, el Govern no hagi encomanat directament un estudi a un gran gabinet reconegut?”.

Des de la formació es pregunten pel fet que “s’hagi fet via l’ARI en un concurs públic internacional en català (sorprenent) amb Ksnet del país veí on els que van fer l’estudi no tenen cap experiència en temes de la UE i no són experts dels temes UE”, i per què “els assessors de Govern siguin persones sense experiència amb la UE”, adduint que un és exambaixador i l’altre exmembre de l’OCDE que va passar tota la seva trajectòria professional a l’OCDE lluitant contra els paradisos fiscals i ara ven els seus serveis a preu d’or a exparadisos fiscals. Andorra Endavant també lamenta que sigui “l’únic grup parlamentari” que hagi encarregat un estudi d’impacte per un gran gabinet expert en temes de la UE amb la seva dotació parlamentària, i ha reclamat als altres grups que “no hagi fet la feina que ha fet AE tot i tenir els recursos públics necessaris” amb la seva dotació del Consell General. Finalment, el comunicat indica que “com pot ser que Andorra Endavant sigui l'únic grup que hagi rebutjat de col·laborar amb el Govern per redactar el projecte de llei de transposició automàtica de directives europees”, mentre els altres grups parlamentaris “continuen assentats en la taula extraoficial per fer aquesta feina, sense que s’hagi celebrat el referèndum ni votat l’acord amb la UE a la cambra” qüestionant la seva implicació en aquest procés.

El grup parlamentari adverteix que “la preocupació no es demostra amb paraules, sinó amb accions” i defensa que AE actua “amb sentit d’estat, no de cara a la galeria, assumint la responsabilitat de les nostres decisions i ho demostrem amb accions i posicionaments ferms”. És per això que es continuarà treballant “per una gestió responsable i coherent dels recursos públics” i es creu fermament que els 1,2 milions d'euros destinats a comunicació i màrqueting “podrien haver estat utilitzats per encarregar diversos estudis d'impacte per sectors econòmics”, realitzats per experts en la UE reconeguts. “Aquestes decisions haurien proporcionat les eines necessàries per entendre millor els efectes de l'acord i ajudar la ciutadania a decidir pel referèndum”, afirmen. “La nostra missió és garantir que cada euro gastat pel Govern tingui un impacte positiu i tangible en la vida dels nostres ciutadans. En un moment decisiu com aquest, Andorra Endavant seguirà liderant amb responsabilitat i sentit d'estat”, finalitza el comunicat.

Comentaris (8)

Trending