Andorra Endavant demana que no s’atorguin beneficis extra a les persones refugiades

La formació liderada per Carine Montaner proposa que se suprimeixi la disposició final de la llei d’entitats religioses que donava cobertura als migrants “per evitar modificacions encobertes”

Comentaris

Els consellers d'Andorra Endavant -Noemí Amador, Carine Montaner i Marcos Monteagudo- en els seus escons parlamentaris.
Els consellers d'Andorra Endavant -Noemí Amador, Carine Montaner i Marcos Monteagudo- en els seus escons parlamentaris. CONSELL GENERAL

Andorra Endavant demana eliminar la disposició final primera del Projecte de Llei de les Entitats Religioses “per evitar modificacions encobertes de la llei d’immigració” que beneficiarien, en aquest cas, als refugiats ucraïnesos. El grup parlamentari ha presentat aquest dilluns una proposta per eliminar la norma que pretén introduir canvis significatius a la Llei d’immigració sense el degut debat parlamentari, fet que consideren una modificació legislativa “per la porta del darrere" o contraban legislatiu, “un mètode que el nostre moviment rebutja fermament”, afirma el comunicat.

Aquesta disposició final proposada per Govern que Andorra Endavant proposa eliminar inclou els següents punts, dels quals actualment se’n podria beneficiar el col·lectiu ucraïnès: permet a les persones que obtinguin una autorització de residència i treball a través del règim de protecció temporal i transitòria reagrupar les seves famílies sense haver de demostrar mitjans econòmics suficients; i estableix que les persones beneficiàries d'aquest règim de protecció, incloent-hi aquelles en edat de jubilació o en situació de no poder retornar al seu país, puguin obtenir una autorització de residència per raons humanitàries. Aquestes persones també podrien reagrupar les seves famílies sense haver de demostrar recursos econòmics.

Una bandera ucraïnesa.

Relacionat

Els refugiats ucraïnesos estan a l’expectativa de la disposició que ha d’allargar-los l’estada legal

Davant aquesta tessitura, Andorra Endavant considera que aquesta modificació afecta profundament la política migratòria del Principat i que “qualsevol canvi en aquesta matèria ha de ser abordat amb total transparència i a través dels canals legislatius adequats”, on es pugui analitzar amb profunditat i debat públic. Per tant, la formació política vol reiterar “la nostra oposició a qualsevol forma de contraban legislatiu”, adduint que la modificació de lleis tan sensibles com la d’immigració “no es pot fer d’amagat dins d’altres projectes de llei que no tenen relació directa amb la matèria”.

Finalment, AE fa una crida al Consell General perquè tingui en compte aquesta proposta i mantingui el debat democràtic obert i transparent sobre els canvis legislatius que afecten la ciutadania andorrana i els residents al Principat.

Comentaris (6)

Trending