Andorra Endavant alerta que el comportament de Souque podria comprometre l’entesa amb els bancs

El partit carrega contra els nomenaments de càrrecs a l’entorn d’Acció i cita especialment la secretaria d’Estat d’Afers Financers, Ferran Costa i Resma Punjabi

Comentaris

Els consellers generals d'Andorra Endavant.
Els consellers generals d'Andorra Endavant. CONSELL GENERAL

Andorra Endavant ha alertat aquest dimecres que el comportament de l’actual secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Noelia Souque, “podria comprometre la necessitat d’entesa” entre el Govern i el sector bancari. Segons s’ha explicat des de la formació, s’han rebut queixes per part d’alguns bancs i per aquest motiu s’ha entrat a tràmit una pregunta escrita perquè l’executiu expliqui les mesures que preveu per garantir “una bona entesa i una col·laboració harmoniosa” entre les parts.

Andorra Endavant remarca que la bona entesa és “crucial” per “preservar l’estabilitat i la confiança necessàries per la transposició de l’acord monetari i per al bon funcionament del sistema bancari”. A més, afirmen que creuen “fermament” que unes relacions “positives i constructives” entre les institucions i el sector són “essencials” per al creixement econòmic i la reputació internacional del Principat.

De fet, segons s’ha manifestat des de la formació a l’Alteveu, la preocupació va molt més enllà i tant el partit com el grup parlamentari estan “molestos i preocupats” per les queixes que reben pel nomenaments que va fer el Govern i la majoria parlamentària responent a “compromisos polítics”. En aquest sentit, carreguen bàsicament contra els nomenaments a l’entorn d’Acció i citen explícitament el nomenament de l’ambaixador Ferran Costa, el de la directora de l’Agència de Protecció de Dades, Resma Punjabi (abans del trencament a Liberals) i el ja citat de Noelia Souque. “Hi ha un malestar polític real i dels sectors que malmet la imatge del país i de les nostres institucions”, afirmen.

Comentaris (7)

Trending