Aliança entre PS, Concòrdia, Apapma i independents per mirar de minimitzar l’impacte de l’heliport

Les dues formacions polítiques i l’associació ecologista volen fer un front comú per “garantir que tot surt bé” en un projecte que, remarquen, genera molts dubtes; al mateix temps, es lamenta que el comú “mareja la perdiu” amb la possible modificació del POUP

Una projecció de com serà l'heliport.

Que l’heliport tira endavant,  ja s’assumeix. Ara bé, es considera que encara s’hi és a temps d’evitar que el projecte pugui ser un fracàs o, encara pitjor, danyar irremeiablement el medi natural a la Caubella. Per això, dues formacions polítiques (PS i Concòrdia) i Apapma volen fer treball conjunt, sumant també persones independents per mirar quines accions poden emprendre per minimitzar l’impacte d’un projecte que no els convenç. Així s’ha decidit en una reunió pública mantinguda aquest vespre a la Massana.

Més concretament, es tractava d’una “executiva ampliada” del Partit Socialdemòcrata, iniciativa que vol apropar-se a la ciutadania i escolar les inquietuds i propostes. En el futur, es volen fer trobades similars a altres parròquies. Aquest dimarts tocava a la Massana, on també han assistit membres d’Apapma i representants de Concòrdia, amb qui el PS va concórrer conjuntament, sota el nom d’Amb Seny, a les passades comunals.

Dos han estat els temes abordats de forma principal en una trobada amb una vintena de persones i dues hores de durada. El primer, l’heliport. Així, el president socialdemòcrata, Pere Baró, ha admès que, a aquestes alçades, ja és impossible fer marxa enrere, tot i que ha volgut clar que, almenys pel que fa a la seva formació, ja fa temps que es lluitava contra el projecte. “La passada legislatura ja vam dir que no era bo i vam fer preguntes i demandes. No és nou”, ha comentat.

Per tant, assumint que la infraestructura ja s’està construint, el que es vol a partir d’ara és controlar el que es fa, sobretot tenint en compte “les coses estranyes que s’hi veuen”. Per tant, es considera que “toca trobar-nos tots i mirar de treballar”. I tots vol dir PS i Concòrdia, però també l’associació ecologista Apapma i persones independents. “Volem evitar que es faci malbé el territori per a no res. Tindrem més força si parlem a quatre bandes que si ho fem sols”, ha apuntat.

Baró recorda que hi ha molts dubtes encara sobre el projecte. “La mateixa ministra va dir que no sabia quins vols comercials hi hauria”, ha recordat, rememorant la resposta poc concreta que, en el seu dia, va rebre de la titular d’Exteriors, Imma Tor, al Consell General. “Cal garantir que tot surti bé i que es minimitza l’impacte sobre el medi”, ha indicat.

El segon afer que s’ha tractat és la possible modificació del pla d’urbanisme de la Massana. Per ara, s’ha acordat que els consellers d’Amb Seny demanaran més informació dins del comú. En aquest sentit, Baró manifesta que “ens diuen que estan esperant un segon informe que complementi els estudis de càrrega” i lamenta que “aquí s’està perdent el temps”. Al seu entendre, “si es fa una moratòria i passen 18 mesos i no fas res, estarem com ara”. Per tant, no amaga que “la sensació és que s’està marejant la perdiu”.