930 milions d’euros en inversió estrangera en els darrers 10 anys

El 2021 l’impacte del capital forà en el PIB del país estat del 18,2%, per sobre del 9,1 dels 2019 i el 5,5 del 2020

Gallardo al Consell General aquest dimecres.

La darrera dècada, la inversió estrangera ha representat uns 930 milions d'euros. Així ho ha indicat el ministre d'Economia, Jordi Gallardo, que també ha especificat que, en el 2021, el capital forà que ha arribat al Principat ha significat el 18,2% del PIB del país. Amb tot això ha reiterat la necessitat de continuar reduint els terminis per formalitzar una societat, així com els beneficis d'establir els controls posteriors a aquestes inversions de fora del país.

Uns 930 milions d’inversió estrangera en els darrers 10 anys és el que té comptabilitzat l’executiu. Així ho ha confirmat aquesta tarda el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, a la comissió legislativa que aquesta tarda ha tornat a tractar la nova llei d’inversió estrangera amb les preguntes dels consellers i que es va interrompre per la sessió de Consell General. Gallardo, però, ha volgut matissar que l’import fa referència “a la formalitzada, la que manifestat tot inversor, persona física o jurídica, que durà a terme”, però en cap cas amb la realitzada. Precisament, per això el ministre ha emfatitzat la necessitat de fer aquest control posterior per saber “com evoluciona aquesta inversió”, tant la que prové del règim de liberalització com la que no, i que permetrà conèixer amb exactitud si la formalitzada és “superior, igual o inferior”. Un estudi que ha d'aportar dades significatives per seguir treballant, com el sector on es dirigeuxen l'impacte que té, entre altres.

De fet, el titular d’economia ha especificat el pes específic l’impacte que ha tingut la inversió de capital forà al pis en el Producte Interior Brut (PIB). El 2021 ha representat un 18,2%, uns 9 punts per sobre del 2019 -darrer any sense pandèmia- que va ser del 9,1% i 5,5 del 2020.

El ministre també ha reiterat, en diferents vegades, la intenció d’escurçar encara més el termini per a la formalització d’una societat al país. En aquest sentit, ha tornat a recalcar el pas dels 244 dies de quan van encarregar l’auditoria, als 98 actuals. Una reducció assolida a partir de la implementació de processos i que amb la nova llei i l’ampliació de recursos humans encara siguin inferior. L’objectiu, com ha ressaltat, “situar-nos i treballa per estar al voltant del mes”.

Etiquetes: