L’administració, com ha avançat l’Altaveu, ha procedit a rescindir els darrers dies els contractes de lloguers que tenia amb dues masoveries de tres terrenys destinats a l’aprofitament agrícola inclosos en el patrimoni immobiliari de Casa Rossell, de titularitat estatal. “El Govern té molts pocs terrenys”, ha recordat Espot, que ha explicat que aquest patrimoni “no el podem deixar erm; l’hem de posar a disposició de l’interès general”.
El mandatari governamental no descarta que els ajuts acordats aquest dimecres en relació al sector de la restauració, al de l’oci nocturn o a les agències de viatges puguin acabar-se encara modulant
Espot, que ha fet aquestes manifestacions després de l’acte inaugural del cicle ‘El futur a debat’ que organitza la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) amb el suport de Banc Sabadell, ha confirmat que hi ha la possibilitat que a Ordino s’hi ubiquin des de pisos d’ús social fins al laboratori nacional epidemiològic. En tot cas “projectes que reverteixin en el benefici d’Ordino”. Hi ha tres terrenys identificats com a potencialment millors que d’altres i “d’aquí a final d’any” es prendran decisions.
Tot plegat s’emmarca en els projectes de futur, de reconstrucció del Principat després d’una pandèmia “terrible”, sobre la qual “no albirem una solució definitiva”. El cap de Govern ha reconegut que “tenim per davant un hivern difícil” des del punt de vista social, econòmic i també sanitari. Però “les circumstàncies difícils el que no poden fer-nos fer és abaixar els braços. Estic convençut que ens en sortirem”, ha remarcat un Espot que també ha deixat clar que cal fer “un exercici de realisme” i “de confiança” davant de la ciutadania.
Espot, que no ha descartat que els ajuts acordats aquest dimecres en relació al sector de la restauració, al de l’oci nocturn o a les agències de viatges puguin acabar-se encara modulant, ha remarcat durant la seva exposició en l’acte inaugural del cicle de nou taules de debat de la CEA que Andorra haurà d’evolucionar partint del que històricament ha tingut. “Continuaren sent un país de botiguers, d’hotelers i de banquers”, però també s’ha d’apostar per altres sectors com el biotecnològic, la indústria lleugera o les criptomonedes, per citar tres dels exemples esmentats per Espot.
El cap de Govern, coincidint per exemple amb el president de Banc Sabadell, Miquel Alabern, ha remarcat que la pandèmia ha servit per evidenciar que alguns canvis o adaptacions que s’estaven fent “d’una forma tímida” són ara “més necessaris”. De fet, Alabern ha qualificat la pandèmia d’acceleradora en molts aspectes. Espot ha remarcat la bona entesa amb la patronal i amb el sector financer per fer front a les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària.
El president de la CEA, Gerard Cadena, que ha ressaltat la “incertesa” generada per “un escenari sense precedents”, ha remarcat que la patronal continuarà sent “un interlocutor exigent i constructiu”. I tot deixant clar que l’empresariat té “interessos de part”, també usa “llums llargs i gran angular”. De la seva banda, Alabern, que ha esmentat en la seva exposició tant l’adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI) com les negociacions en curs de l’acord d’associació amb la UE, ha deixat molt clar que “el futur serà molt diferent del que hem viscut fins ara”.
Comentaris (2)