Plega l’interventor del comú de Sant Julià pels múltiples desencontres amb els responsables polítics

Altimir, que gaudia a l’inici de la confiança de l’actual cònsol, es va oposar fa unes setmanes a què la corporació financés un estudi per a Naturlandia i la majoria li va fer cas omís

-
Plega l’interventor del comú de Sant Julià. Malgrat que la intenció de Josep Maria Altimir, no fa pas tant temps, era arribar fins al final del mandat i després reincorporar-se a la seva plaça a Govern, al final la sortida s’ha avançat més d’un any. Altimir ja ha comunicat la seva decisió i la marxa es farà efectiva en pocs dies. Hi ha diversos factors que ha confluït en la renúncia. Però un dels darrers episodis és el fet que des del comú s’hagi acordat el finançament d’un estudi per comprovar la viabilitat tècnica de construir una nova tirolina a Naturlandia.

La decisió adoptada el mes de juliol en el marc de l’aprovació d’un suplement de crèdit de l’ordre de 4,7 milions ja va tenir l’informe contrari de l’interventor. Altimir s’oposava de totes totes a què el comú hagués de desemborsar uns 400.000 euros en xifres rodones per finançar l’estudi tècnic sobre la tirolina. De fet, aquesta decisió ha portat més terrabastall del que sembla dins la corporació, tant a nivell polític com, també, tècnic. Com que malgrat l’informe contrari de la intervenció, la majoria comunal -aquells que van ser presents a la sessió plenària- van tirar endavant la contractació i finançament de l’estudi, Altimir es va sentir desautoritzat. Una més.

L’interventor va arribar al comú lauredià amb Josep Pintat i ja pretenia acabar la seva etapa comunal el 2015. Justament, el suport i la confiança de l’actual cònsol, Josep Vila, van ser decisives perquè finalment l’interventor allargués un mandat més la seva estada en l’administració laurediana. I el mandat no ha estat gens fàcil per a Altimir. La confiança inicial, entén el tècnic, no s’hauria mantingut amb el temps, amb diferències i desencontres notables. A més, l’interventor va ser inhabilitat en el marc de la causa de les ‘targetes black’ derivada de la gestió feta per Montserrat Gil i Manel Torrentallé. 

Una de les qüestions que s’imputaven a Altimir, justament l’eix central de la seva condemna, era que no hagués denunciat que es feien pagaments per a Camprabassa, per a Naturlandia, amb la targeta de crèdit comunal. Evidentment, si Altimir ja era curós abans, perquè ningú no dubta d’aquest fet segons les fonts consultades, encara ho és més ara. I davant de la desautorització que hauria suposat tirar endavant una decisió a la qual ell s’hi oposava amb arguments tècnics de pes, ha preferit plegar. 

Però és que si no en tenia prou amb tot plegat i amb la complexitat d’haver de tractar amb una majoria comunal en què cada conselleria és gairebé un compartiment estanc, fa poques setmanes la Batllia va decidir encausar Altimir en el marc de la investigació d’unes altres suposades irregularitats comeses per una administració. Una altra. En aquest cas pel SAAS i l’externalització del transport sanitari el 2007. Llavors, l’ara interventor comunal lauredià era interventor general de l’Estat. 

Davant de tot plegat, ha decidit plegar veles i, en principi, retornar al seu lloc en la intervenció de Govern. La decisió ja ha estat comunicada, segons que han confirmat diverses fonts, i la baixa s’ha de produir en qüestió de pocs dies. La decisió hauria sorprès en alguns sectors de la corporació laurediana per la immediatesa. No pas pel rerefons. Gairebé tothom sabia que Altimir n’estava més que fart.