El text en qüestió, enviat des d’una direcció de correu electrònic aparentment creat a l’efecte, respon a la informació publicada per l’Altaveu en què s’afirmava que amb la recol·locació de dues infermeres referents havia contribuït a pacificar el clima laboral. El text respon a la versió d’una part de la plantilla. Quina part? Difícil de saber. El sector més crític, almenys públicament, actua sempre des de l’anonimat. I tot sovint és representat per familiars d’usuaris, que fan d’intermediaris. Cert és que la denúncia contra les suposades males arts d’Escrig estava avalada per un 65% de la plantilla, que hauria firmat amb noms i cognoms dits laments tot i que amb el compromís que les signatures no apareguessin públicament enlloc. Davant d’això, altres professionals de la casa, alguns de firmants, admeten haver estat pressionats pel denominat sector crític perquè estampessin la firma.
En un comunicat, el suposat sector crític assegura estar “resignat, però en cap cas romandrem callats, però lamentablement dins d’aquesta institució els treballadors no tenim prou força”
Sia com vulgui, aquesta part del personal crítica amb l’actuació del SAAS assegura que “els treballadors ja no tenen més corda per estirar. Està tot sobre la taula i lamentablement no passa absolutament res. Està en joc l’atenció de la gent gran del nostre país. Algun dia ens tocarà a nosaltres o algun familiar proper, i hem d’apostar fort per tenir un fi de vida digne, i us garantim que amb la política de retallades actual s’està fent un pas enrere i molt gran. El salari de qui està ideant tot això el paguem entre tots, i us demanem que feu pressió perquè algú vingui a escoltar als treballadors. Es va reclamar al ministre de Salut que fes una enquesta anònima als treballadors, seria una molt bona manera d’escoltar i saber què passa, però encara ho estem esperant…" El text acaba amb un “resignats, però en cap cas romandrem callats, però lamentablement dins d’aquesta institució els treballadors no tenim prou força”.
Cert és, també, que hi ha una altra part del personal, difícil de valorar el pes que tenen en la institució per amb la qual l’Altaveu sí que ha pogut departir sabent qui és, que evidencien tot el contrari del que exposa el denominat sector crític. I contra aquesta part de la plantilla que veu obertament una millora en el clima laboral a partir de les recol·locacions de les dues infermeres referents, el sector crític dispara sense manies: “Lamentem que unes poques treballadores, estiguin intentant treure un guany personal d’aquesta situació defensant el que no es pot defensar si estimes aquesta feina i aquest lloc de treball, i estiguin donant suport a la coordinadora que ha fet tan mal a tants companys seus, i que sense cap mirament està destrossant tants anys de bona feina i esforços conjunts”. Tota la polèmica a l’entorn de la situació al Cedre rau en la designació d’Escrig com a coordinadora del centre sociosanitari.
Una part de la plantilla surt en defensa de l'anterior coordinadora, ara de baixa, Ana Flujas, davant de l'actual responsable de coordinació, Mercè Escrig, i la directora assistencial adjunta del SAAS per a l'àrea de cronocitat, Eva Heras
“Des de que se sent a parlar del Cedre, és a dir, des que la doctora Eva Heras, adjunta al director assistencial per a l’àrea de cronicitat i sociosanitari, encomana a l’actual coordinadora del Cedre, Mercè Escrig (amb un passat d’acomiadaments, reubicacions i treballadors pressionant per a que la fessin fora, com està passant ara mateix), que executi la seva brillant idea de reduir el personal del Cedre, quan estem amb la tercera pitjor ràtio d’Europa d’infermeria i auxiliars... ja hi ha dos infermeres menys al centre, i la neuropsicòloga, tan necessària en un centre on predominen les demències, passa de mitja jornada a dos matins al mes”. El BOPA d’aquest dimecres publica un edicte per convocar la cobertura de dues places de nova creació d’auxiliar d’infermeria destinades al centre colomenc.
En el seu comunicat, el personal “resignat”, anuncien que “amb el nou model, en lloc d’una infermera per planta, serà una cada dues, i que la figura de l’hostalera, que dona molt suport als àpats també desapareix, però atenció, s’omplen la boca dient que a canvi ficaran una auxiliar més”. I aquí és quan apareix la defensa tancada, a ultrança, d’Ana Flujas. “L’anterior coordinadora, actualment de baixa, que ho podia fer millor o pitjor, però que va treballar dins del mateix Cedre com infermera, infermera referent i posteriorment coordinadora, amb el que es pot valorar que coneixia de primera mà quines eren les necessitats reals del centre, va fer públic més d’una vegada que el perfil dels residents actual requeria cada cop una major atenció i que calia sens dubte augmentar el personal per garantir el benestar d’aquests. Curiós que tot s’estigui fent tan ràpid mentre ella està de baixa oi? Es bo esmentar, que en canvi, la ideòloga dels actuals canvis, la doctora Heras, no hi va passar ni tan sols sis mesos i no hi dedicava tota la jornada.”
Comentaris (5)