Les estacions meteorològiques d’Andorra s’integren a la base de dades mundial

Aquesta acció coincideix amb el Dia Mundial de la meteorologia, que aquest any se centra en l’estudi de les connexions entre l’oceà, el clima i el temps

Comentaris

Estació meteorològica d'Andorra
Estació meteorològica d'Andorra Servei Meteo d'Andorra

El Servei meteorològic andorrà ha inscrit a la base de dades de l’Organització Mundial de la Meteorologia (OMM) les 22 estacions del país. D’aquesta manera, les dades que es registren podran ser consultades arreu del món. El pas coincideix amb la celebració del Dia Mundial de la meteorologia que, davall el lema ‘L’oceà, el nostre clima i el nostre temps’ centra l’atenció amb l’estudi de les connexions entre els tres elements.

Les 22 estacions meteorològiques d’Andorra han quedat inscrites a la base de dades de l’OMM. Entre elles, destaquen tres que contenen un històric de registres molt important i únic als Pirineus. Són, concretament, les que s’ubiquen a la Central de FEDA, Engolasters i Ransol. De fet, l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic està treballant conjuntament amb FEDA perquè puguin ser reconegudes com a estacions centenàries.

Totes les dades es recullen de forma automàtica, incloent-hi el vent, la humitat, la pressió atmosfèrica i la insolació. Açò permet a FEDA realitzar previsions de consum energètic a Andorra d’una manera més acurada. També s’envien al Servei Meteorològic Nacional per elaborar els elements derivats per la previsió del temps, Butlletí d’Allaus i estudis climatològics.

Aquesta acció coincideix amb la celebració del Dia Mundial de la meteorologia. L’eslògan amb què es treballa és ‘L’oceà, el nostre clima i el nostre temps’. Aquest lema té com a objectiu centrar l’atenció amb l’estudi de les connexions entre els tres elements, forçament relacionats. També marca l’inici de la dècada de les Nacions Unides dedicada a la ciència dels oceans per al desenvolupament sostenible (2021-2030).

Etiquetes

Comentaris

Trending