Es podien triar tres camins i s’ha optat pel més llarg però també pel més accessible, el d’Acs i l’Ospitalet. Els excursionistes podran dormir en refugis. Els altres dos camins que s’havien estudiat eren el de la Vall de Vic-de-Soç -més curt però més difícil- o el de les Cabanes, pujant per la Vall d’Aston, i el port de Fontargent, és a dir, el vell camí del ferro i del contraban.
El camí s’inclou en un projecte turístic transfronterer complementari a la candidatura d’ampliació per formar part del Patrimoni cultural immaterial de "la Transhumància, moviment estacional de ramats" a la que es va sumar Andorra el passat mes d’abril. El projecte té la voluntat de crear sinergies amb els territoris que conformen aquesta candidatura, posant en valor el paisatge de muntanya i la seva biodiversitat, el patrimoni cultural i la gastronomia. a transhumància ja va ser reconeguda per la Unesco amb aquest distintiu l’any 2019 a proposta d’Àustria, Grècia i Itàlia, i ara amb aquesta candidatura s’hi volen afegir set països –Andorra, Albània, Croàcia, Espanya, França, Luxemburg i Romania– que comparteixen la voluntat de salvaguarda aquesta pràctica.
El departament de Patrimoni Cultural ha coordinat els treballs tècnics per a l’elaboració de les parts del dossier de candidatura amb la col·laboració del departament d’Agricultura del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, així com de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA), i el suport del ministeri d’Afers Exteriors.
.