Veïns demanen al comú de Sant Julià accions a les colònies de gats

Volen que se'n faci una una gestió responsable,  amb l’alimentació amb pinso, l’esterilització, el seguiment i,  la conscienciació de la població

Comentaris

Una colònia de gats, aprofitant per beure i menjar.
Una colònia de gats, aprofitant per beure i menjar. ARXIU

Una representació de veïns de Sant Julià de Lòria s’ha reunit amb els cònsols perquè facin accions a les colònies de gats com ara l’esterilització per una empresa especialitzada i el control d’aquests assentaments que són notables en alguns indrets de la parròquia.

Els veïns demanen que es faci una gestió responsable de les colònies de gats, amb l’alimentació amb pinso, l’esterilització, el seguiment i, la conscienciació de la població sobre les colònies de gats i la figura del gat feral. Consideren que això permet millorar les condicions de vida dels gats, tenir-los sans i facilitar la convivència amb el veïnat. És competència comunal,  fer el control i l’esterilització de les colònies de gats.

Una representació dels veïns s’ha reunit recentment amb els cònsols per a exposar la problemàtica. A Sant Julià de Lòria, hi ha una zona especialment complicada que és la de Camp de Perot. Hi ha colònies també a Rocacorba, a la carretera de Fontaneda, o a la de Nagol. En aquest lloc s’acostumen a concentrar a prop del parc infantil de Terra Bogada i a la urbanització de les Caubelles.

Segons dades de l’associació Gats i Miau, a Andorra, hi unes 120 colònies visibles, totes elles amb una xifra que va dels cinc als 40 animals per assentament tot i que la xifra és aproximada pel caràcter esmunyedís dels felins.

Comentaris

Trending