La Unesco desestima la candidatura de Sant Julià per la Xarxa de Ciutats Creatives

Malgrat la “decepció” per la decisió de l’organisme, el cònsol major, Josep Majoral, valora positivament “el treball conjunt fet” que ha permès “conèixer el patrimoni que tenim a la parròquia”

Comentaris

Entrega del dossier de Sant Julià com a ciutat creativa de la Unesco.
Entrega del dossier de Sant Julià com a ciutat creativa de la Unesco. ALTAVEU

La Unesco ha desestimat la candidatura de Sant Julià per ingressar a la Xarxa de Ciutats Creatives de l’organització internacional. Tot i que el comú lauredià encara no ha rebut la notificació oficial, la població no apareix en la llista de localitats que haurien aconseguit aquesta nominació i, per tant, s’entén que la proposta ha estat refusada. Des de la corporació, però, es vol fer una valoració positiva del procés i no es descarta fer un nou intent en el futur.

La confirmació oficial en forma de notificació encara no es té, però el comú ja es fa a la idea que la resposta de la Unesco ha estat negativa. I és que l’organització sí que ha fet pública a la seva web la llista de localitzats que han entrat a formar part de la Xarxa de Ciutat Creatives. I en ella, almenys aquest 2021, no hi figura Sant Julià. Ara, s’està a l’espera de rebre una comunicació on s’expliquin els motius que haurien provocat el ‘no’.

“Que l’hàgim obtingut o no, no canvia que continuarem treballant per la cultura” assegura el cònsol majorde la parròquia, Josep Majoral

Malgrat la decepció que suposa la decisió de la Unesco, el comú aposta per mirar el cantó positiu de tot el procés on, remarca, moltes persones i institucions “han cregut en el projecte i han posat talent i il·lusió per elaborar la candidatura”. Per això, es fa una valoració “molt positiva” d’una tasca que estat, afirmen, “enriquidora”. Es considera que, més enllà del resultat final, “ens ha servit per posar en valor el potencial de la parròquia i dels nostres artistes, dels quals ens sentim molt orgullosos”.

El cònsol major, Josep Majoral, ha admès que la part negativa de la decisió “és la decepció pel fet de no tenir el distintiu”, fet que considera “una llàstima”. Tot i això, i recordant que “sempre em vull quedar amb la part positiva”, assegura que hi ha diversos aspectes en aquesta direcció. Primer, el treball fet amb persones i entitats “a qui vull donar les gràcies” i que “ens ha permès conèixer el patrimoni cultural que tenim a la parròquia”. Assegura, fins i tot, que ell mateix “que fa anys que estic en política, he descobert coses que no sabia”. Ara, afirma, “coneixem fons el nostre patrimoni”.

A banda, destaca la “feina transversal” que s’ha pogut impulsar, part del resultat del qual és “un llibre i una pel·lícula”. A banda, “hem traçat un full de ruta amb el món de la cultura” i ha destacat altres iniciatives que ja són una realitat com l’acord audiovisual amb Terrassa i l’exposició de Sergi Mas. “Que l’hàgim obtingut o no, no canvia que continuarem treballant per la cultura” assegura.

De fet, el comú està “convençut” que Sant Julià “compta amb prou potencial per formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco”. Per això, es mantindrà l’aposta per “la promoció dels nostres artistes i artesans, i col·laborant amb les entitats lauredianes”. I, de cara al futur, no es descarta tornat a presentar una candidatura. “Esperem primer aquests resultats oficials; saber el perquè no ens ho han donat i treballar per millorar”, ha indicat el mandatari.

Comentaris (9)

Trending