UL+DA considera que permetre el teletreball durant un any “pot afectar la qualitat”

La consellera Sandra de la Rosa es mostra a favor de la regulació, però considera que hi ha aspectes com el treball en equip o la comunicació que se’n poden ressentir

Sandra de la Rosa al costat de Mireia Codina i Josep Majoral en la darrera sessió de consell de comú.
Sandra de la Rosa al costat de Mireia Codina i Josep Majoral en la darrera sessió de consell de comú. Albert Sanjuan

El comú de Sant Julià de Lòria continua treballant en el reglament per regular el teletreball. L’esborrany estableix la possibilitat de permetre el treball a distància de màxim un any, però amb la possibilitat de prorrogar-ho si es rep l’autorització. Des de la minoria d’UL+DA consideren positiu regular aquesta qüestió tot i que la consellera Sandra de la Rosa considera que “pot afectar la qualitat”. Per tant, considera que hi ha aspectes com “el treball en equip” que s’han de tenir en compte.

La majoria està treballant aquest reglament en el marc de la Taula de Personal, la qual s’espera el retorn per part dels treballadors a través de les esmenes que puguin fer. Qui també en farà serà l’oposició. De la Rosa ha expressat que el teletreball “pot crear desigualtats entre els treballadors perquè n’hi ha que en podran fer i d’altres que no com els agents de circulació o el personal de manteniment”.

La consellera d’Unió Laurediana + Demòcrates s’ha mostrat escèptica amb el fet que es pugui permetre un període de teletreball de fins a dotze mesos, que es podrien prorrogar amb una nova autorització. En declaracions a l’Altaveu, ha expressat que “hi ha una sèrie d’aspectes que s’han de cuidar com la qualitat”. Creu que “el treball en equip i la comunicació” és important i pensa que en un període tan llarg això podria afectar.

L'edifici del Molí de Sant Julià acull les dependències administratives de la corporació laurediana.

Relacionat

Sant Julià obre la porta a permetre el teletreball de llarga durada, si hi ha acord entre les parts

Sandra de la Rosa recorda que “els ciutadans veuen els serveis comunals com una cosa molt pròxima” i, per tant, una absència perdurable en el temps, pensa que podria ser contraproduent.

Aquestes són algunes de les esmenes que des de la minoria presentaran al document elaborat per la majoria. Amb tot, vol creure que “el treballador demanarà poder fer teletreball per qüestions específiques com la conciliació familiar o per tenir cura de familiars”. En aquest sentit, pensa que “la xifra de personal que ho demani no serà molt elevada”.

L’objectiu, tal com va explicar la cònsol menor, Sofia Cortesao, és poder tenir aprovat aquest reglament en un parell de mesos.

Comentaris (7)

Trending