Tots els veïns de l’edifici esquerdat ja tenen una alternativa on viure a partir de dilluns vinent

Alguns han preferit quedar-se a l’hotel, mentre que d’altres viuran a casa de familiars o s’han buscat un altre pis mentre duren les obres de rehabilitació, tenint en compte que el comú només paga les despeses del reallotjament fins diumenge

L'edifici esquerdat de l'avinguda Santa Coloma. Albert Sanjuan

Diumenge és el darrer dia que el comú d’Andorra la Vella pagarà les despeses del reallotjament als veïns de l’edifici afectat per les esquerdes de l’avinguda Santa Coloma, número 28. Fonts properes han explicat que les tretze famílies afectades ja han trobat alternatives on viure mentre duren les obres de rehabilitació dels seus immobles. Alguns es mantindran a l’hotel on residien fins ara, altres viuran a cases de familiars i algú ha optat per buscar un pis de lloguer.

El comú s’ha mantingut ferm i diumenge 30 de juny serà el darrer dia que satisfarà les despeses de reallotjament dels veïns de l’edifici que es va haver de desallotjar el 30 d’agost de l’any passat. Els afectats han hagut de buscar-se un pla b mentre durin les obres de remodelació de l’immoble, que està previst que durin uns quatre mesos. Als que han estat vivint aquests darrers mesos en un hotel pròxim al número 28 de l’avinguda Santa Coloma se’ls va dir que dilluns a les 11 hores havien de deixar l’habitació. Ara bé, segons les fonts consultades, una part han decidit quedar-se i sufragar de la seva butxaca l’estada. En alguns casos el preu de l’habitació els hi costa 70 euros per nit.

La corporació ha mantingut trobades fins al darrer moment amb els desallotjats oferint-los suport i les fonts exposen que hi ha hagut algun cas en què no poden fer front a la total del lloguer i s’ha derivat al ministeri d’Afers Socials

Pels que estaven allotjats als pisos de Jovial, les mateixes fonts han dit que només queda una persona que encara no ha entregat les claus i esperen que ho faci dilluns vinent. En aquest sentit, hi ha una part dels veïns que aniran a viure a casa de familiars, i n’hi ha un que ha decidit llogar un altre pis. En el seu moment, el comú va mantenir converses amb una empresa d’allotjaments turístics del Tarter, però cap hi ha volgut anar. El gerent de la societat exposa que els preus oscil·laven entre 500 i 1.5000 euros en funció de la mida de l’immoble i un mes de fiança, però algun dels consultats considera excessiu haver de pagar més de mil euros fins a l’octubre per viure a Bordes d’Envalira quan tot ho té a la capital.

La corporació ha mantingut trobades fins al darrer moment amb els desallotjats oferint-los suport i les fonts exposen que hi ha hagut algun cas en què no poden fer front a la total del lloguer i s’ha derivat al ministeri d’Afers Socials. Ara l’executiu haurà de valorar la seva situació i decidir si els atorga l’ajut.

Mentrestant, ja fa uns dies que s’estan duent a terme els treballs de rehabilitació de l’edifici per tal que els veïns puguin tornar a les seves cases sense les esquerdes i visquin amb tranquil·litat. Els tècnics van fixar un termini d’uns quatre mesos i, per tant, cada cop estan més a prop de posar punt final al malson.