Torna la Vila Medieval laurediana amb menys parades i un nou espai

Se celebrarà el cap de setmana del 24 al 26 d’aquest mes i comptarà amb un servei de seguretat per si cal restringir l’accés

La roda de premsa d'aquest dijous.
La roda de premsa d'aquest dijous. COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Vila Medieval de Santa Julià de Lòria torna enguany després que l’any passat s’hagués de suspendre, amb menys parades que el 2019, 45 en lloc de 60, i amb un servei de seguretat que restringirà l’accés en cas d’aglomeracions. A més, hi haurà un nou espai al barri Rocacorba i un espectacle conjunt amb quatre entitats de la parròquia.

La 18a edició de la Vila Medieval de Sant Julià de Lòria tindrà lloc entre el divendres 24 de setembre a les 17 hores i el diumenge dia 26 a les 19 hores. L’acte d’inauguració serà el divendres a dos quarts de set de la tarda. Les parades estaran distribuïdes a l’avinguda Verge de Canòlich, entre les places Calonge i Major.

Després que l’any passat es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia del coronavirus, la intenció del comú és continuar amb el format de l’edició del 2019, tot i que es podran apreciar algunes diferències, motivades pels efectes encara de la pandèmia. Així, hi haurà menys parades que al 2019 (45 -15 nacionals i 30 de fora- en lloc de 60), ja que es deixarà una distància de seguretat entre parades. Tampoc hi haurà l’espectacle itinerant, de manera que totes les actuacions seran estàtiques.

Al mateix temps, el comú lauredià ha decidit que dissabte començarà el mercat mensual al barri Rocacorba, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions a l’avinguda Verge de Canòlich, ja que és el dia que habitualment hi ha més presència de públic. A més, el consistori ha contractat un servei de seguretat, per si cal restringir l’accés a la zona.

Una edició anterior de la Vila Medieval.

Relacionat

La Vila Medieval de Sant Julià se suspèn a causa de les noves mesures per frenar la pandèmia

Les 45 parades del mercat disposaran de productes de quilòmetre zero, joies, cosmètica, alimentació i artesania, com és habitual, amb ambientació medieval a les mateixes parades i al conjunt del carrer. Pel que fa als espectacles, hi haurà artistes i músics del país i també de fora, amb una posada en escena que recordi l’època medieval. El públic assistent hi trobarà contacontes, humor i jocs de fusta, així com l’espectacle ‘Bestieses’ del grup Trobafolls o ‘Bruixes’ d’Andandarà.

Com a novetat d’enguany, l’organització de la Vila Medieval laurediana ha programat una representació que comptarà amb la participació de quatre entitats de la parròquia i que portarà per títol ‘La llegenda de la dama blanca d’Auvinyà’, amb l’Esbart Laurèdia, la coral Rocafort, la colla gegantera i la companyia És Grata, que no estarà present però que hi aportarà les veus en off. Serà dissabte a les 18.30 hores i diumenge a les 12.30 hores a la plaça de la Germandat. La música de la Sonsoni, la Torna i el duet Daura completaran l’oferta.

Comentaris

Trending