Mentre que el sector turístic del país no para de rebre currículums de persones que volen venir a treballar aquest hivern al país i que això fa preveure que hi pugui haver una allau de temporers, des de Canillo ressalten que enguany ha canviat una cosa respecte a altres anys i és que hi ha molts temporers que s’han pogut consolidar al país: “El fet de poder combinar hivern i estiu fa que molta gent ja estigui al país i no hagi de venir dels llocs d’origen a fer únicament la temporada d’esquí”, explica. Per aquest motiu, i tot i que hi ha una dificultat per poder accedir a un habitatge, sobretot tenint en consideració el gran nombre de demandes de treball que han rebut a l’estació d’esquí, esperen que finalment totes les persones que vinguin puguin ser acollides de la millor manera possible amb un habitatge digne, mentre continuen intentant tirar endavant el projecte de pisos.
El cònsol major explica que és un projecte que no deixen de costat i que han de seguir treballant-hi per poder disposar d’habitatges per tothom, tan residents com pels temporers que vinguin a treballar a les parròquies on hi ha més neu. El problema? Què en els darrers anys Canillo ha crescut molt i no hi ha prou terrenys disponibles per poder fer aquests habitatges. Alcobé detalla que la voluntat és que les estacions d’esquí puguin també participar d’aquest projecte i que entre els comuns es pugui trobar quins espais serien adients i estarien disponibles per fer-ho. La idea no és que tots els temporers es quedin en aquests apartaments, però que sí que “el nombre suficient per a poder alliberar apartaments pels residents i que els temporers que vinguin aquí tinguin disponible un allotjament que avui potser no el tenen tots”, ha afegit.
CREIXEMENT DE CANILLO
En els últims tres anys, Canillo ha passat de tenir 3.000 a 6.000 habitants, segons Alcobé per dos motius: s’hi han establert molts no residents, però també hi han anat a viure molts residents vinculats a les estacions d’esquí que s’han establert a Andorra. Pot continuar amb aquest creixement la parròquia? Doncs Alcobé diu que “és més complicat”. El cost de la construcció i el de l’habitatge, ja no és el mateix que era anys enrere, els habitatges que s’han construït no són tan destinats a la població treballadora del país i el fet que el terreny sigui escàs també “és un inconvenient”.