Sant Julià vol implementar de cara al Nadal les primeres accions del pla de dinamització comercial

El comú busca una empresa que s’encarregui d’impulsar les propostes del document que passen, segons la cònsol menor, Sofia Cortesao, per potenciar “la singularitat” d’alguns establiments però també per millorar la competitivitat, modernitzar i apostar per la digitalització

L'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria. Comú de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià confia que, ja de cara a la campanya de Nadal, es pugui haver implementat alguna de les accions incloses en el pla de reactivació del comerç a la parròquia. Aquesta és la idea amb què treballa l’actual majoria de la corporació, que considera que un camí vàlid és apostar per la “singularitat” i per “millorar la competitivitat” dels establiments. A la vegada, es vol potenciar el treball conjunt amb el teixit comercial.

De moment, la corporació ja té sobre la taula els resultats aportats pel pla estratègic encarregat el darrer mandat. I en aquest es detallen diferents accions que han de servir per dinamitzar les botigues de la parròquia, especialment les del nucli urbà. Ara, però, el que toca és tirar-les endavant.

La majoria deslliga l’actual concurs amb el que es va declarar desert, que bàsicament havia de servir per impulsar una aplicació pels comerços; es va preferir esperar a tenir totes les accions del pla de dinamització sobre la taula

I això és el que es busca amb el concurs publicat aquest dimecres al BOPA. Es vol contractar una empresa especialitzada que sigui l’encarregada d’implementar les mesures aportades al pla. Des del comú, la cònsol menor, Sofia Cortesao, aclareix que aquest concurs és diferent del que, en el seu dia -i amb certa polèmica amb la minoria- es va declarar desert. Aquell, recorda, era per impulsar una aplicació específica per als comerços i es va optar per esperar, justament, a tenir tota la relació d’accions que, ara, ja està sobre la taula. “L’estudi no conclou en cap moment que l’App sigui un dels punts”, ha indicat la mandatària.

 Ara, s’engega el procés per escollir, com s’ha dit, l’empresa que impulsi les diferents accions, que abasten àmbits diferents, com ara la “digitalització” o propostes de “dinamització”. A la tardor s’espera haver tancat l’adjudicació i que qui sigui escollida ja pugui haver implementat alguna de les propostes abans de final d’any. “Un dels paràmetres amb què treballem és que alguna cosa ja sigui realitat al Nadal”, indica Cortesao, tot posant en relleu la importància d’aquesta temporada per al teixit comercial.

Per a la cònsol menor laurediana, l’eix del treball han de ser els establiments que hi ha al nucli urbà i sempre tenint present un aspecte clau: difícilment es podrà “competir” contra els grans centres comercials existents a la parròquia. I, tampoc es nega, a la resta del país. Per tant, cal trobar espais alternatius de creixement. En aquest sentit, es creu que “ens hem d’especialitzar en les singularitats que tenim”. En aquest sentit, Cortesao recorda que al poble hi ha botigues de pesca o acampada, entre altres àmbits.

“Hem de tibar d’aquesta singularitat. També, modernitzar, ser més competitiu i transformar-nos a nivell digital”, comenta la mandatària. Sempre, deixa clar, amb “l’acompanyament des del comú”. I, a la vegada, amb el consens del mateix teixit comercial.

“Hem de buscar més col·laboració amb taules de treball i promovent el diàleg entre empreses”, ha comentat la dirigent de la corporació. Una clau, entén, és “anar tots a l’una”. En aquest sentit, recorda que “ja hem fet alguna acció amb hotelers o comerços de la zona de la plaça Gemandat amb algun projecte concret” i que aquest ha funcionat amb resultats força positius.