Sant Julià impulsa un pla per reactivar el comerç i fer “que la gent vingui a passejar al poble”

La iniciativa suposarà una inversió propera als 35.000 euros, es desplegarà durant els pròxims vuit mesos amb la idea que ja hi hagi alguna acció per la campanya de Nadal i tindrà com a eixos la digitalització, fer conèixer els establiments i tenir especial cura amb aquells “emblemàtics”

L'avinguda Verge de Canòlich és una de les zones on es vol actuar prioritàriament.
L'avinguda Verge de Canòlich és una de les zones on es vol actuar prioritàriament. COMÚ DE SANT JULIÀ

El comú de Sant Julià impulsarà al llarg dels pròxims vuit mesos un pla de reactivació del comerç a la parròquia, especialment centrat en aquells situats al nucli urbà. I és que es considera clau “reactivar un teixit de botigues” que, de retruc, “afecta molts altres sectors” i que, a més, es vol que esdevingui un atractiu “perquè la gent vingui a la parròquia”. Entre les accions, es preveu ajudar els establiments a apostar per la digitalització, facilitar que es donin a conèixer o fer campanyes de conscienciació perquè els lauredians comprin al poble. A banda, es vol tenir una especial cura d’aquells negocis “emblemàtics” i singulars.

El pla que ara es llança té el seu origen, com ha recordat la consellera de Turisme, Judith López, en l’estudi sobre el comerç que es va impulsar el mandat anterior. El treball, que “ens van trobar fet”, ha permès constatar que “la situació comercial no és ideal” i, per això, es va treure el concurs del pla de reactivació “per veure quines opcions ens plantejaven les empreses”. L’objectiu, “reactivar un teixit comercial que afecta molts sectors”, tot tenint clar que “hi ha molt marge de millora i molts locals buits i altres que no estan funcionant de la millor manera”.

El concurs s’ha tancat amb la contractació de l’empresa Focalizza per un import de 34.850 euros, per sota dels 40.000 previstos. Tot i això, López no descarta que els diners restants es puguin aprofitar per alguna acció que no estigui dins de les proposades pel guanyador, que ara disposarà d’un termini de vuit mesos per desplegar les idees formulades. Ara bé, es té clar que es vol celeritat. De fet, aquest mateix dijous ja es preveu una primera trobada per posar fil a l’agulla. “Tant de bo ja alguna acció es pugui tenir enllestida per a la campanya de Nadal”, ha apuntat la consellera.

López ha assegurat que les idees que ha plantejat l’empresa guanyadora “són molt bones”, tot “prioritzant la creativitat i l’originalitat en les accions”, ja que “volem fer alguna cosa diferent del que es fa arreu, però que funcioni dins del que és Sant Julià”. Sense voler concretar exactament quines mesures es preveuen, sí que ha apuntat diferents àmbits d’actuació.

Un serà la digitalització, ajudant els comerços. “No tant en estar a xarxes socials, però sí veient com es poden donar a conèixer més encara”, indica la consellera. També es vol “apostar per l’emprenedoria” i tenir una especial cura de “comerços emblemàtics” que es dediquen a la venda de productes diferents. “Tenim botigues amb menjar vegetarià, d’altres amb sabons ecològics o una peixateria de tota la vida”, ha recordat, posant exemple dels establiments als quals es refereix. “Els volem donar a conèixer més”, ha afirmat.

Paral·lelament, també es vol donar suport als productors tradicionals, com ara de vi, mel o malmenada i “ajudar-los, si volen, a què tinguin el seu espai”. A la vegada, es faran campanyes de sensibilització perquè els lauredians comprin al poble. Tot això sempre anant de bracet amb el mateix teixit comercial. “Hem de parlar amb cada privat i veure quina voluntat tenen”, ha comentat.

L’objectiu final, “reactivar el comerç”. I tot amb una idea clara: “Nosaltres volem que la gent vingui a passejar i a comprar a Sant Julià, generar vida i que es parli del poble”, ha manifestat la consellera de Turisme laurdiana.

Comentaris (15)

Trending