Saltar des del pont tibetà costarà 160 euros als turistes i 90 pels residents

(AMB VÍDEO) L’empresa que gestiona l’activitat, ASAM, també ofereix l’opció d’un ràpel assistit a 100 i 60 euros respectivament i confia a assolir entre 3.000 i 4.000 clients anuals; des del comú es valora que l’activitat generà més interès per visitar la passarel·la

El conseller Àlex Kinchella saltant del pont. XAVI PUJOL / COMÚ CANILLO

Saltar des del pont tibetà de Canillo tindrà un cost de 160 euros. Aquesta xifra es reduirà a noranta per a les persones residents al país. Així ho han explicat els responsables de l’activitat, que també inclourà una alternativa: la de fer ràpel assistit en corda. En aquest cas, el cost serà de 100 i 60 euros respectivament. La proposta vol convertir-se en un nou atractiu turístic per a la parròquia, sobretot de cara a desestacionalitzar l’oferta al llarg de tot l’any. Les expectatives inicials per part d’ASAM (Andorra Ski Area Management), l’empresa concessionària, són de tenir entre 3.000  i 4.000 clients anuals.

Qui vulgui provar emocions fortes al pont -o millor dit, la passarel·la tibetana- sobre la vall del Riu de Canillo ho podrà fer a partir d’aquest cap de setmana. Després de fer una obra d’enginyeria ·”complexa” que ha permès fer arribar l’electricitat a l’estructura -ha tingut un cost d’uns 125.000 euros-, l’activitat de salt es posa en marxa amb un clar objectiu: convertir-se en un nou atractiu turístic ja no només per al mateix pont, sinó també per a la parròquia i per al país.

“És una activitat reduïda i selectiva, que no és per a tothom, però que ens ajuda a posicionar el pont”, ha posat en relleu durant l’acte d’obertura de l’activitat el cònsol major canillenc, Jordi Alcobé. D’aquesta forma, es dona “més vida” a la infraestructura. “Dona per molt. Per passar-hi, per saltar i per a més coses que farem en el futur”, ha indicat.

D’aquesta forma, s’entén que es fa un pas més en el procés de desestacionalització de l’oferta turística. ”El que volem és que la parròquia tingui cada cop més potencial d’activitats per fer durant tot l’any tenint en compte que les temporades de neu solen ser més curtes. Volem tenir activitat tot l’any”, ha destacat el conseller de Turisme, Àlex Kinchella -per cert, un dels agosarats que aquest divendres han fet el salt al buit-.

Durant l’acte, el responsable d’ASAM, Rafa Leguizamón, ha avançat les tarifes per poder gaudir -si és que es pot fer servir aquesta paraula- de les dues activitats que, per ara, s’oferiran. Per un costat, el ‘jumping’. És a dir, saltar lligat amb una corda elàstica. Això tindrà un cost de 160 euros, 90 en el cas de les persones residents. Per l’altra, el ràpel assistit tindrà un cost de 100 i 60 euros respectivament segons si es viu o no al Principat. L’horari d’obertura de moment, anirà entre les onze del matí i les quatre de la tarda, amb la idea d’ampliar-lo de cara a la primavera.

El conseller Àlex Kinchella en ple salt. | XAVIER PUJOL

La previsió amb què actualment es treballa és que, al llarg de l’any -i sempre dependent de les condicions meteorològiques (per exemple, a zero graus o per sota el ‘jumping’ no es podrà fer)- es tinguin entre 3.000 i 4.000 clients. Això a l’espera de poder implementar noves activitats en els pròxims mesos, com ara un salt tipus pèndol que també permet la instal·lació.

Més enllà d’aquestes activitats, el comú també preveu altres formes de donar més vida a la passarel·la. Així, de cara a aquest hivern -i sempre que el temps ho permeti- es vol implementar la possibilitat de visites nocturnes que inclouria l’opció de sopar a la caseta de restauració que s’ha construït per a l’ocasió. En aquest sentit, Alcobé ha recordat que enguany ja es va apostar per obrir molt abans i que la idea a partir d’ara és que el pont estigui obert sempre que sigui possible.

Justament, aquesta ampliació de dies de funcionament és el que ha de permetre que, malgrat “haver tingut pitjor clima que en anys anteriors”, amb molts dies amb pluja, la xifra final de visitants no pateixi una gran davallada. Al contrari, es confia, ha apuntat el cònsol major, a tancar el 2024 igualant els 90.000 usuaris que es van assolir el 2023.