El cònsol menor, Xavier Fernàndez, ha apuntat que ha estat difícil trobar material del dia de la inauguració, ja que tot i que ja fa bastants anys que va passar, encara fa relativament poc i “costa trobar testimonis que ens ho puguin explicar”. Per aquest motiu, ha reivindicat la importància de “recuperar la memòria oral i tenir testimonis per conservar la història de la parròquia”.
El reportatge dels 25 anys de Sant Jaume, que dura poc més de deu minuts, ha estat impulsat pel comú d’Encamp. Gravat per Lluís Casabella i sota la direcció de Robert Lizarte, i ha comptat amb els testimonis de l’excònsol Jordi Mas, l’arquitecte Manel Pallarès, el constructor Antoni Purroy, l’escultor Antonio Arias, l’escriptor i expert en art Alfred Llahí i les veïnes i testimonis de l’època Juanita Punsola i Nativitat Alís, així com, la col·laboració de Ràdio i Televisió d’Andorra, l’Arxiu Nacional, de la família Cintet i de la parròquia de Santa Eulàlia d’Encamp.
El conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans, ha ressaltat que pels encampadans i encampadanes l’església és una joia de l’arquitectura contemporània i una construcció “amb plena simbiosi i que conviu a dins del bosc de les Llaus” i que “des de Sant Jaume pots tenir una vista des del mirador de tot el poble”, elements molt valorats pels encampadans. En certa manera, es buscava que amb la construcció “el bosc entrés dins de l’església”, explica un dels testimonis en l’audiovisual, un fet que l’escriptor i expert en art, Alfred Llahí, descriu com una marevella i que “estar aquí respira aquella espiritualitat que a vegades no troben en moltes capelles cèntriques”.
La presentació ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, la consellera general Maria Martisella, així com diverses autotitats nacional, consellers comunals del mandat actual així com del mandat 1996-1999, període en què es va realitzar la construcció de l’església i els testimonis que han participat en el reportatge.
Sans ha animat a tothom a participar en l’acte que se celebrarà el dia 29 de desembre a la capella on es presentarà l’audiovisual, es farà una missa de commemoració, i també es presentarà la reedició dels goigs. Des de la corporació s’ha organitzat un autobús que sortirà a les 11.30 hores de davant de l’edifici de l’antic Hotel Rosaleda.
Comentaris