El concert ha comptat amb la presència d'una intèrpret de llengua de signes catalana amb la qual, les famílies amb infants sords, també han pogut gaudir de l'espectacle. La iniciativa s'emmarca dins el pla del comú d'Encamp de voler fer partícips a totes les persones amb diversitat funcional en les activitats de la parròquia. Tal com ha explicat la cònsol major, Laura Mas, "estem molt convençuts de treballar més amb els espectacles inclusius, aquest n'és un, i des del comú apostem fortament per continuar fent accions així, però no només espectacles sinó també projectes com el parc inclusiu de Sant Miquel que acabem d'inaugurar".
Abans de posar les entrades a la venda, el comú d'Encamp es va posar en contacte amb l'Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d'Andorra (ADVAA) per informar-los de l'actuació i poder així prioritzar els infants amb discapacitats auditives. Durant tota l'actuació, Mercè Munné, la intèrpret de llengua de signes catalana de El Pot Petit, ha estat sobre l'escenari traduint les cançons i fent ben visible per a tots els infants, la importància de la inclusió social de les persones amb discapacitat. "Sovint es posa un intèrpret en aquest tipus d'espectacles, però acostuma a ser una persona externa que no forma part de la companyia, i això fa que no estigui tan integrada. En el cas de El Pot Petit, és un personatge més i fa que tots els infants entenguin que també hi ha nens i nenes sords que gaudeixen de la música i es comuniquen d'una altra manera" ha explicat Munné.
Per la seva banda, la secretària de l'ADVAA, María Estefania Morales, qui era present amb el seu nen sord de quatre anys, ha agraït al comú l'organització del concert i ha recordat que "la presència de la llengua de signes ha de normalitzar-se, i ha d'estar en totes les activitats per poder-la visibilitzar".
Comentaris