“Com cada any se’ns planteja el repte de donar-li una mirada diferent al Pessebre, sempre mantenint l’essència però afegint-hi alguns elements nous i sorprenents per als espectadors”, exposa Robles, que ja encara la recta final dels assajos de l’obra. El Pessebre Vivent és com els Pastorets: aquella història que tothom se sap de memòria, que tothom té clar quins són els moments que no hi poden faltar però en la que les petites novetats de cada any acaben convertint-se en un al·licient per repetir com a espectador. “Imagino que com a espectador el que vols és poder-te tornar a emocionar com la primera vegada que el vas veure, i aquest és el nostre objectiu”, afirma la directora.
Per tant, la vuitena edició del Pessebre després de la seva recuperació mantindrà en la base la història d’Esteve Albert, però aquest any se li ha volgut donar més protagonisme als pastors. “Els traiem de l’anonimat, tenen una mica més de text, més trames i per tant, generen escenes noves i personatges nous”, avança.
En total un centenar de persones (una vuitantena les que sortiran a l’escenari entre actors i esbart) que aniran desgranant la història i es mouran per tot l’espai mentre els espectadors ho contemplen asseguts. Els audiovisuals i l’aposta per un espectacle immersiu, amb música en directe, repetiran aquest any. “És un espectacle tradicional, però també molt viu i que nosaltres l’hem de fer evolucionar conforme als temps que vivim”, explica la directora, que considera que la introducció dels audiovisuals és una bona aposta per “apropar aquesta tradició als joves”. “És un element que l’any passat ens va agradar molt i ens porta escenografies naturals, de manera que els audiovisuals ens ajuden a viatjar a diferents espais sense haver de construir elements escenogràfics”, conclou.
Qui el vulgui anar a veure ho podrà fer el cap de setmana del 14 i 15 de desembre amb dos passis diaris: el dissabte a les 19 i les 21 hores i el diumenge a les 17 i les 19 hores. Les entrades tenen un preu de 3 euros.