Forné i Bragança han exposat a Cañada “una sèrie d’irregularitats, que entenem que ocorren en l’acció comunal “de la majoria. Una d’elles fa referència a “la manca de transparència” per part de Ciutadans Compromesos a l’hora de poder obtenir informació en el si del treball en les diferents comissions sobre punts que es tractaran en les sessions de consell de comú. Es tracta, segons apunten en un comunicat, d’informes de contractació, de compres, adjudicacions o contractes, “una informació que considerem bàsica i necessària per al correcte estudi i formació d’una opinió objectiva respecte als temes tractats i que han de servir per valorar el nostre suport, o no, d’aquests temes així com poder-ne proposar esmenes o modificacions que ajudin a millorar-ne el contingut”.
La resposta per part de la cònsol major, Eva Sansa, és que el comú té dos mesos per respondre, mentre que des d’Amb Seny creuen que s’hauria de donar en la mateixa comissió perquè “contravé els principis establerts a la Llei de Transparència i Accés a la informació pública”.
Guillem Forné i Laura Bragança també es queixen de la inclusió extemporània en la darrera sessió de consell de comú del Decret de fixació d’un topall màxim anual en l’atorgament de les llicències d’edificació. En aquest sentit, critica que se’ls informés el dia anterior i la informació no se’ls hi donés fins a la tarda “contravenint l’obligació establerta en el Reglament d’informar els consellers dels punts, dins i fora de l’ordre del dia i de tota la informació necessària al respecte amb una antelació mínima de 3 dies”. L’oposició insisteix, també, en la il·legalitat d’apujar el llindar de les adjudicacions directes fins a 250.000 euros.
La voluntat de la formació és esgotar totes les vies legals abans “d’haver d’acudir a l’empara jurisdiccional una via que lamentaríem molt haver de recórrer perquè la nostra única ambició és el retorn del bon funcionament del comú en base als principis de transparència i bon govern”.
Forné ha apuntat que "hem volgut traslladar aquesta situació al Raonador amb la voluntat que prengui els mecanismes oportuns. Ens ha dit que analitzarà totes les dades i se’ns donarà retroacció dels resultats”. Per tant, ara toca esperar. Assegura el conseller que la idea no és anar més enllà, sempre que la majoria entengui la petició i reconsideri la forma de fer. "Volem defensar els nostres drets com a conseller. Si continuen enrocats en la mateixa forma de fer, haurem d’actuar".