Un miler d’ovelles ‘col·laboraran’ aquest estiu en la gestió forestal de la Massana

Aquest matí s’ha iniciat la transhumància del ramat procedent de la Seu -i també de Sant Julià- que farà estada al Coll de la Botella, a Arinsal o davant el refugi del Comapedrosa

Comentaris

Les hores de més calor les han mirat de passar a la zona més obaga del camí.
Les hores de més calor les han mirat de passar a la zona més obaga del camí. COMÚ DE LA MASSANA

Un miler d’ovelles de dos ramats diferents, de la Seu i de Sant Julià, ‘col·laboraran’ aquest estiu en la gestió forestal de la Massana netejant el sotabosc entre altres coses. Durant el dia d’avui es farà el procés de transhumància, és a dir, el pas dels animals des dels seus punts d’origen fins a les zones massanenques on hagin de fer estada. 

 Aquest matí ha començat la transhumància del ramat d’ovelles que pasturarà aquests estiu a les muntanyes de la Massana. D’entrada es tracta de vuit-centes ovelles, procedents de la Seu d’Urgell, que han entrat a territori andorrà passant per Ós de Civís. El procés ha estat lent, a causa de les altes temperatures. De fet el ramat està passant les hores de més calor a la part baixa del serrat de l’Esmaligat, on hi ha ombra i un rierol per refrescar-se.

IMG 1457
Les ovelles durant el seu trajecte.

Aquesta tarda aniran pujant cap a Setúria i d’allà a la zona del Coll de la Botella, on s’hi estaran unes setmanes, juntament amb un ramat de tres-centes ovelles procedents de Sant Julià. D’aquí passaran a la unitat pastoral d’Arinsal i també s’estaran uns dies a la zona del Comapedrosa, davant del refugi.

Des de fa uns anys, el comú de la Massana aposta per la presència d’ovelles, ja que netegen els prats d’una forma natural, col·laborant en la gestió forestal, i arribant a punts on els caps de bestiar grossos no poden accedir.

 

Comentaris (5)

Trending