La Massana vol ser l’epicentre de la gastronomia sostenible

El comú ha engegat aquesta estratègia, emmarcada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i que tindrà un durada de divuit mesos

Comentaris

La presentació ha comptat amb diverses parades.
La presentació ha comptat amb diverses parades. EDUARD COMELLAS / COMU DE LA MASSANA

‘La Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible’ és la nova estratègia que enceta el comú, amb una presentació del sector turístic de la parròquia. El projecte uneix dos dels eixos de treball de la corporació, com són la sostenibilitat i la gastronomia. A més, s’engloben objectius ambientals, socials i econòmics, alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’estratègia ha donat el tret de sortida amb la presentació pública del projecte, per posicionar la marca i exposar el contingut de les diferents etapes, encaminades a evolucionar cap a una gastronomia sostenible, respectuosa amb els recursos naturals, econòmicament viable, que minimitzi el rebuig i prioritzi el producte local i de temporada. En aquest sentit, el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà, ha explicat que “la desenvoluparem en set etapes, durant un període de divuit mesos, en els quals a banda dels establiments de restauració també volem implicar a tota la ciutadania”.

El conseller ha remarcat que el sector de la restauració és un actiu estratègic dins la parròquia i tindrà un paper destacat en aquest projecte, ja que més d’un terç de la despesa d’un turista es destina al menjar. Així mateix, a l’acte de presentació s’ha fet un recorregut visual, a través d’uns plafons descriptius i explicatius del procés, a més d’un vídeo que vol transmetre emocions, a través de la importància de la gastronomia com a part de la cultura.

 

D’altra banda, la presentació també ha comptat amb un show cooking a càrrec dels cuiners Arnau Grau i Marc Dias, que han demostrat que la gastronomia sostenible és un tipus de cuina innovadora, creativa i variada, on el producte de proximitat i les receptes d’aprofitament tenen un paper cabdal. “Hem volgut transmetre que els aliments es poden aprofitar al 100%. Per exemple, amb la carbassa es poden fer molts plats i nosaltres avi hem fet una amanida, tallant-la en forma d’espagueti. Però amb la polpa es pot fer cabell d’àngel, la closca es pot infusionar i les llavors serveixen per plantar o bé es poden torrar i són comestibles”, explica Grau.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending