L’estratègia ha donat el tret de sortida amb la presentació pública del projecte, per posicionar la marca i exposar el contingut de les diferents etapes, encaminades a evolucionar cap a una gastronomia sostenible, respectuosa amb els recursos naturals, econòmicament viable, que minimitzi el rebuig i prioritzi el producte local i de temporada. En aquest sentit, el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà, ha explicat que “la desenvoluparem en set etapes, durant un període de divuit mesos, en els quals a banda dels establiments de restauració també volem implicar a tota la ciutadania”.
El conseller ha remarcat que el sector de la restauració és un actiu estratègic dins la parròquia i tindrà un paper destacat en aquest projecte, ja que més d’un terç de la despesa d’un turista es destina al menjar. Així mateix, a l’acte de presentació s’ha fet un recorregut visual, a través d’uns plafons descriptius i explicatius del procés, a més d’un vídeo que vol transmetre emocions, a través de la importància de la gastronomia com a part de la cultura.
D’altra banda, la presentació també ha comptat amb un show cooking a càrrec dels cuiners Arnau Grau i Marc Dias, que han demostrat que la gastronomia sostenible és un tipus de cuina innovadora, creativa i variada, on el producte de proximitat i les receptes d’aprofitament tenen un paper cabdal. “Hem volgut transmetre que els aliments es poden aprofitar al 100%. Per exemple, amb la carbassa es poden fer molts plats i nosaltres avi hem fet una amanida, tallant-la en forma d’espagueti. Però amb la polpa es pot fer cabell d’àngel, la closca es pot infusionar i les llavors serveixen per plantar o bé es poden torrar i són comestibles”, explica Grau.
Comentaris (3)