La Massana celebra poder allargar la moratòria i evitar nous plans parcials fins a tenir el POUP

La cònsol major, Eva Sansa, reconeix que haver d’aixecar la suspensió de llicències podria haver suposat un problema, més quan també cal actuar per resoldre el problema detectat pels estudis de càrrega a la xarxa d’aigua

Sansa, durant la reunió inicial per afrontar els canvis al pla d'urbanisme.
Sansa, durant la reunió inicial per afrontar els canvis al pla d'urbanisme.

El comú de la Massana respira més tranquil un cop ja sap que no tindrà cap problema per prorrogar la moratòria a la concessió de llicències urbanístiques actualment en curs. D’aquesta forma, es podrà mantenir la mesura fins a poder completar el procés engegat de modificació del pla d’urbanisme parroquial (POUP). La cònsol major, Eva Sansa, ha celebrat la situació tot posant en relleu que “amb només un any no es pot fer una revisió profunda” d’aquesta normativa. A més, admet que, en cas contrari, hi havia el risc “d’una entrada massiva de nous plans parcials” quan “encara no haguem solucionat el problema hídric” que s’ha detectat amb els estudis de càrrega.

La mandatària deixa clar que, justament, des de la corporació s’havia demanat expressament el canvi que ara s’articularà via un projecte de llei tramitat per la via d’extrema urgència i necessitat. Aquest serà votat dijous al Consell General i, per tant, entrarà en vigor abans del 24 d’abril, data en què expirava la moratòria aprovada ara fa gairebé un any. I el problema que es tenia és que, amb la legislació actual, no hi havia cap opció de prorrogar-la. En canvi, la revisió del POUP estava encara a les beceroles.

Vista general de la Massana, la segona parròquia amb més augment de població.

Relacionat

Govern tramita a correcuita un canvi legal per evitar que s’aixequi la moratòria a la Massana

Des de la Massana hem exposat la necessitat de prorrogar la moratòria perquè és evident que amb un any no es pot portar a terme una revisió profunda del pla d’urbanisme”, ha comentat Sansa en declaracions a Altaveu. Més encara, apunta, quan “estem en un moment tan delicat com l'actual que necessita d'una reflexió important de com volem que sigui la parròquia del futur”.

A banda, en el seu cas s’hi suma un altre punt clau: els resultats dels estudis de càrrega. Aquests van detectar un problema clau com és la xarxa d’aigua. I, per tant, un aspecte clau per definir el futur desenvolupament urbanístic és aquesta situació. “Estem treballant en el pla de millora d’eficiència de la xarxa d’aigua, ja que va ser el factor limitant dels estudis de càrrega”, ha recordat.

Sansa no nega que el fet que no s’hagués aprovat el canvi legislatiu -introduït en un primer moment en una modificació legislativa de la Llei del sòl amb mesures per ajudar al sector primari però a la qual els grups parlamentaris volen fer esmenes, fet que allargarà la tramitació i, per tant, endarreriria l’entrada en vigor fins a massa tard- hauria suposat un problema. Estem molt satisfets que la nostra demanda hagi estat tinguda en compte i esperem que prosperi, ja que considerem que és molt important mantenir la moratòria per impedir la possible entrada massiva de nous plans parcials mentre no hàgim solucionat el problema hídric detectat a la nostra parròquia. A més, estem en un moment crucial de disseny del nou POUP i aixecar la suspensió seria clarament contraproduent, ha argumentat la cònsol major massanenca.

Comentaris (1)

Trending