Justament, el comú ha contractat una empresa perquè es faci càrrec del moviment de les terres que arriben a la instal·lació. El contracte és per dos anys, amb una opció a dues pròrrogues d’un exercici. Per tant, un màxim de quatre. Això serviria per cobrir la primera de les quatre fases d’espai que té l’abocador, ubicat al port d’Envalira.
“Fins ara fèiem una gestió pròpia des del comú; ara, en canvi, la quantitat de runa que arriba és molt més important i, per tant, s’ha fet aquesta contractació”, ha explicat Mas. Al seu entendre, l’abocador encara té molta capacitat. “10 anys i això al ritme actual, que no hi serà sempre”, ha apuntat.
Mas ha valorat positivament el fet que s’hagi trobat la fórmula per solucionar el problema que suposa que l’abocador estigui tancat una part de l’any, a l’hivern. Els centres d’emmagatzematge temporals, entén, són una bona sortida que “vam demanar que hi hagués”. Per això, entén que “a ho millor no fa falta” ara que es plantegi una segona instal·lació d’aquesta mena a altres parròquies.
“Hem de ser conscients que, com a país, som petits. Cal tenir un abocador per cada comú? Fins ara, hi havia Beixalís. I, ara, el Maià”, ha reflexionat Mas. En aquest sentit, ha apuntat que el concurs que ara s’ha tancat és “similar” al que té encara la instal·lació massanenca.