Naturland continua sent una pedra a la sabata del comú de Sant Julià de Lòria, per no dir el problema més gran d'aquesta corporació però també de les anteriors. Per aquest motiu es posarà en marxa un pla de viabilitat financera que s'explicarà als lauredians. Es farà acompanyat d'arguments com, per exemple, que s'ha passat d'injectar un milió d'euros cada any a 500.000 el 2022. Al mateix temps s'exposaran les xifres del parc segons les quals el 2021 ha estat el seu millor any. Fins i tot superant les del 2019, abans de la pandèmia.
Tot i que hi hagut un descens de visitants, des del comú i des de la societat asseguren que ha augmentat considerablement la despesa mitjana. Segons el cònsol major, Josep Majoral el visitant gastava 24 euros el 2019 i ara en gasta 40. Això ha estat possible en la versió comunal, gràcies a la millora dels serveis amb noves activitats, a les inversions que s'han efectuat i especialment en seguretat, al canvi d'imatge -nom inclòs-, i al de la direcció amb l'arribada de Xabier Ajona. Malgrat tot, Majoral sempre ha reconegut que el de Naturland és un projecte complicat de gestionar però que s'està canviant la imatge negativa del parc i que ara, com diu el cònsol, funciona bé. El problema és el deute amb els diners que s'han de tornar als bancs.
L'exposició pública del pla de viabilitat financera ha estat una demanda des de l'oposició de Desperta Laurèdia recordant que la majoria ha obert processos participatius per altres temes i que el de Naturland és molt important.