Josep Majoral ha explicat que potser hi ha altres empreses al país que poden oferir un altre certificat turístic "però pel de destinació sostenible només n'hi ha una". El cònsol ha afegit que qualsevol persona que tingui dubtes sobre l'adjudicació pot anar al comú i podrà consulta el dòssier i es respondrà a les preguntes que pugui plantejar. El termini d'execució dels treballs és de dotze mesos. La certificació garanteix un equilibri a llarg termini entre diferents àmbits: econòmic, sociocultural i mediambiental.
Aquest divendres, Majoral i el president de l’Institut de Turisme Responsable, Tomás Azcárate han signat per via telemàtica la carta de compromís amb el turisme sostenible. La visió del futur del turisme a la parròquia laurediana prioritza la sostenibilitat econòmica, sociocultural i ambiental, i una relació equilibrada entre residents i visitants. Es basa en la definició de turisme responsable segons la Declaració de Cape Town de l'any 2002.
Es destaca que el control i la gestió dels impactes ambientals és crucial, no només per a la preservació del medi ambient, sinó també per a la subsistència del turisme mateix. Cal destacar que la ciutat de Barcelona o la Val d'Aran ja disposen d'aquesta certificació.