Els imprevistos, principal problema per fixar una data de retorn dels veïns de l’edifici esquerdat

El gerent de la constructora encarregada de la rehabilitació explica que “el febrer és un bon moment” i confia a no trobar massa problemes en el revestiment de la façana perquè si no s’hauria de perllongar encara més

L'estat actual de l'edifici afectat per les esquerdes a l'avinguda Santa Coloma.
L'estat actual de l'edifici afectat per les esquerdes a l'avinguda Santa Coloma. Altaveu Mèdia

Els veïns de l’edifici afectat de les esquerdes i que està situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma encara no saben quan podran tornar a casa seva. Van ser desallotjats el 30 d’agost del 2023 i la constructora encarregada de dur a terme la rehabilitació no s’atreveix a donar una data concreta. En un primer moment s’havia parlat per Nadal i després al febrer. El gerent de l’empresa, Jaume Call, exposa que “el febrer és una bona data, però cada pas que fem surten coses noves que eren difícils de preveure”. Això sí, confia a poder acabar els treballs per sota del que inicialment s’havia pressupostat.

Call recorda que quan van entrar a l’edifici “feia por perquè hi havia unes esquerdes, les quals hi entrava la mà”. Els treballs de rehabilitació van començar al juny de l’any passat i estan bastant avançats. “Hem refet la casa i l’estructura metàl·lica aguanta tot l’edifici. Els interiors ja estan acabats”. En un primer moment, s’havia previst que els veïns desallotjats poguessin tornar a les seves llars per Nadal, però imprevistos van ajornar el termini. El gerent de la constructora considera que “el febrer seria un bon període si tot surt bé. Ara bé, si ens trobem nous impediments, l’haurem de perllongar”.

L'entrada a l'edifici esquerdat.
L'entrada a l'edifici esquerdat.

Jaume Call assegura que en tota obra “sempre surten problemes”. Exposa que “les finestres en moure’s la façana també han rebut i estem pendents de si calen modificacions”. En aquest sentit, explica que “quan teníem els micropilots i estàvem pujant l’estructura metàl·lica, la paret mitjanera va patir un petit moviment contra l’hotel Bellpí”. Aquests són alguns dels aspectes que no estaven previstos i remarca que “l’experiència em diu que cada vegada que avancem ens trobem una cosa nova”.

“La primera línia de pilars de la façana va baixar 4 centímetres i, per aquest motiu, es va produir el desnivell que hi havia en una de les habitacions”

Un dels pisos que estava més afectat està a la primera planta. Exposa que “hi ha parets que les hem tirat a terra i les hem tornat a fer perquè la reparació fos eficient”. Sobre aquesta qüestió, diu que “la primera línia de pilars de la façana va baixar 4 centímetres i, per aquest motiu, es va produir el desnivell que hi havia en una de les habitacions”. Afegeix que “hem reforçat els forjats amb formigó perquè daten dels anys cinquanta i s’havia de millorar la seva resistència”.

El gerent de la constructora exposa que cada vegada que ha sorgit algun problema, l’enginyer de la propietat ha donat les directrius a seguir. Actualment, s’està treballant en el revestiment de la façana i veure “com està l’arrebossat. La nostra previsió és mantenir-lo el màxim possible, tapar les esquerdes i fer un bon acabat”.

Call, que no ha volgut desvetllar el cost previst de tota l’obra, sí que reconeix que l’empresa d’enginyeria “havia fet un pressupost amb possibles previsions d’imprevistos pensant que podrien sortir coses estranyes. Crec que podem acabar per sota del pressupost”.

Mentrestant, els propietaris de l’hotel Bellpí continuen negociant amb les asseguradores per veure qui es fa càrrec del cost de la reparació i encara no s’hi ha començat a treballar.

L'entrada a l'hotel Bellpí
L'entrada a l'hotel Bellpí

 

Comentaris

Trending