El que sí que ha volgut deixar clar Guillem Casal és que, al final, es fa tard. La Llei per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme, i de modificació de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, del 29 de desembre del 2000, i de la Llei 16/2017, del 13 de juliol, general de l’allotjament turístic, aprovada el 14 de setembre del 2022 pel Consell General, marcava un termini d’un any per tenir aquests estudis. I aquest acabava l’octubre del 2023. Per tant, el retard ja supera l’any. I així ho ha indicat el ministre.
“Ja fa dies que ha passat la data de venciment”, ha comentat el polític canillenc sense voler entrar, però, en els motius -“no puc respondre per part dels comuns”, ha apuntat-. En tot cas, sí que ha deixat clar que encara no els tenen tots. Falta Escaldes que “a la darrera reunió ens va dir que tenia la intenció de presentar-lo en el termini més curt possible”. Per tant, encara no es pot iniciar la feina que, llei a la mà, pertoca al Govern.
“Començarem a treballar de seguida que els tinguem tots”, ha manifestat el ministre que, però, sí que ha indicat que, ni que sigui per sobre, ja s’està fent alguna anàlisi. L’objectiu és “posar-los en comú, compartir i atendre les necessitats globals d’aquests estudis”. Aquesta feina nacional, ha remarcat, té tot el sentit del món i ha volgut posar un exemple de la seva àrea de competència: “hi ha quatre parròquies les aigües residuals de les quals van a parar a l’EDAR de Sant Julià”. Per tant, “per poder analitzar el conjunt d’elements que funcionaran en una evolució demogràfica a deu anys vista necessitarem els quatre estudis”.
Sobre la qualitat dels treballs, Casal no ha volgut entrar a fer valoracions. En tot cas, si són prou bons o no, es veurà, justament, quan es faci la posada en conjunt. “El que analitzarem són els estudis amb la màxima objectivitat possible. Hi havia unes línies a complir, un enunciat comú i caldrà revisar si s’han elaborat seguint-lo”, ha avançat. I, en tot cas, ha indicat que “si mai passa això, entenc que el comú pot demanar un complement d’informació a l’empresa que els ha elaborat o fer sentir el seu malestar”.
Comentaris (3)